Söyleşi
“AKP, sosyal sınıf profili itibarıyla toplumun en üst kesimlerine yakın ve öncelikle onların çıkarlarını temsil eden bir parti. AKP iktidarı döneminde emeğin milli gelirden aldığı pay yüzde 40'lardan yüzde 23’e kadar düştü”
Söyleşi
“Bir siyasi partinin kaynaklarını en çok en az oy aldığı yerlere yöneltmesi doğru değil; muhalefet esnafa gösterdiği ilgiyi aynı ölçüde çalışan yoksullara gösterse çok daha iyi sonuçlar elde edebilir…”
Söyleşi
“İktidar toplumda var olan ayrışmaları ve çatışmaları yoğunlaştıran bir siyaset tarzını benimsemiş durumda. AKP iktidarı siyasi ve toplumsal yaşamı bitmeyen bir kavga olarak görüyor. Kendinden olmayan kim varsa devlete ve millete tehdit olarak gösteriyor… Dövülen, öldürülen doktorlar, dayak yiyen avukatlar, bıçaklanan öğretmenler, hedef gösterilen sanatçılar, azarlanan memurlar, aşağılanan bilim insanları; iktidar vatandaşların bu kesimlere yönelik tepkilerini şişirmede önemli rol oynuyor”
Söyleşi
“Bir ülkede yaşayan insanların içinde bulunduğu koşullar o ülkenin dünyanın en mutsuz insanları arasında yer almasına yol açıyorsa o ülkede güçlü bir maneviyatın olduğunu söylemek zor. Ve o ülke 20 yıldır sürekli daha mutsuz hale geliyorsa, o ülkeyi 20 yıldır yöneten iktidarın manevi kalkınma sağladığını iddia etmek daha da zor…”
Söyleşi
“Kanunun temel amacı yeterince açık değil; adil rekabetin sağlanması amacının öne çıktığını görüyoruz. Ancak bu kanun AB’de gördüğümüz Dijital Piyasalar Yasası gibi rekabet hukuku kuralları temeline oturtulmamış, daha önemlisi dijital devlerin piyasa rekabeti üzerindeki etkilerine müdahale öngörülmemiş…”
Söyleşi
“AB politikalarında ön plana çıkan temel anlayışa göre, dijitalleşme ekonomik büyüme ve sosyal refah için ciddi fırsatlar sunuyor. Ancak burada demokrasi, temel hak ve özgürlüklerin korunması konusunda yasa koyuculara çok önemli görevler düşüyor…”
Daha Fazla
© Tüm hakları saklıdır.