Yaşam

85 yaşında bisiklet sürmeyi öğrendi 

01 Ağustos 2022 16:20

Sağlığa faydası kanıtlanan ve günlük hayatın parçası olan bisiklet özellikle büyükşehirlerde yoğun trafiğin pratik bir çözümü olurken, aynı zamanda ekonomik yönüyle de popüler bir taşıma aracı olarak öne çıkıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşu 'İSPARK' ve 'Abdi İbrahim' iş birliğiyle geçtiğimiz ay eğitimlere başlayan İsbike Bisiklet Okulu’nda, 3 bin kişi bisiklet sürmeyi öğrendi. Çocuklar, gençler ve yaşlıların, uzman eğitimciler eşliğinde bisiklet sürmeyi öğrendiği İsbike Bisiklet Okulu, ücretsiz olarak hizmet veriyor. 

10 bin kişiye ücretsiz bisiklet eğitimi 

Yenikapı ve Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nda başlayan eğitim sürecinde, 2022 yılında yaklaşık 10 bin kişiye bisiklet eğitimi verilmesi hedefleniyor.

Katılımcılar için yaş sınırı olmadığı belirtilirken, başvuru oranlarında 40 yaş üstü yetişkinlerin öne çıktığı ve kadınlardan daha çok talep geldiği belirtiliyor. Bisiklet eğitiminin tamamlanmasının ardından ise katılımcılara sertifika veriliyor. 

Bisiklet eğitimi almak isteyenler online olarak bisikletokulu.isbike.istanbul adresinden başvuru yapabiliyorlar. 

85 yaşında bisiklet sürmeyi öğrendi 

85 yaşında bisiklet sürmeyi öğrenen Niyazi Bekgöz; bisiklet kullanmayı çok istediğini, ancak kendi kendine başaramadığını söyledi. Bekgöz,  “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz bisiklet eğitimi veren bir okulu olduğunu öğrendim. Görevliler beni öğrenebileceğim konusunda ikna ettiler. Bir günlük eğitimin ardından başardım. İki tekerli aracımla artık özgürce gezebiliyorum. Sabırlı ve nazik eğitmenlere herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.