Dünya

ABD'de bir adam, sağlıklı iki parmağının kesilmesi için doktorlara yalvardı

10 Nisan 2024 13:36

T24 Dış Haberler

Doktorlar, ABD'de ismi açıklanmayan 20 yaşındaki bir adamın fiziksel olarak hiçbir sorunu olmayan parmaklarının kesilmesi için yalvardığını; aksi halde bunu kendisinin yapacağını söyleyerek tehdit ettiğini söyledi. 

20 yaşındaki hastanın, nadir görülen bir hastalık olan 'Vücut Bütünlüğü Kimlik Disforisi (BIID)'den muzdarip olduğu belirtildi. 

Vakayla ilgili yayınlanan resmi bir rapor, her iki elini de kullanabilen adamın çocukluğundan beri sol elinin dördüncü ve beşinci parmaklarından nasıl nefret ettiğini ve düzenli olarak bu parmakların yanması veya çürümesi ile ilgili kabuslar gördüğünü sundu. 

Rapora göre, parmakların varlığından dolayı sıkıntı yaşadığını anlatan adam, parmaklarının "kendi bedenine ait olmaması gerektiğini" söyledi. 

Kereste fabrikasında çalışan adam, kendi parmaklarını kesmeye çalışırken iş arkadaşları tarafından durduruldu. Tıbbi yardım talep eden adama bu duyguları gidermek için bir terapi yöntemi önerildi.

Yedi ay boyunca bilişsel-davranışçı terapi gören ve 80 mg'a kadar Fluoksetin (SSRI antidepresan Prozac'ın jenerik formu) ve günde 15 mg antipsikotik ilaç Aripiprazol kullanan adamın bir sonuca varamadığı belirtildi. 

Bunun işe yaramaması üzerine, psikiyatristi adamı bir ortopedi cerrahına yönlendirdi ve işlem altı ay sonra yerel bir hastanede gerçekleştirildi. 

Raporda, adamın ameliyat sonrası kabuslarının ve duygusal sıkıntılarının hemen durduğu belirtildi.