Dünya Basınında Bugün

ABD'nin Gazze'de ateşkes baskısı artıyor; Husilerden Çin ve Rusya'ya Kızıldeniz taahhüdü | Dünya Basınında Bugün

22 Mart 2024 09:31

T24 Dış Haberler

ABD, Gazze'de ateşkes sağlamak için çabalarını sertleştirerek Gazze'de "derhal ateşkes" çağrısında bulunan yeni bir BM Güvenlik Konseyi kararı taslağı hazırladı. Konseyin taslağı oyladığı sırada CIA ve Mossad şefleri Katar'da görüşecek. Britanya, Gazze'ye yardım girişine izin vermemesi ve uluslararası hukuka bağlı kalmaması halinde silah yardımını keseceği konusunda İsrail'i uyardı. New Jersey Senatörü Robert Menendez, kendisini uluslararası bir rüşvet çarkının merkezine yerleştiren federal suçlamalara boyun eğerek bu yıl Demokrat Parti'den yeniden aday olmayacağını açıkladı. Yunanistan Merkez Bankası, aşırı kredilendirmeyi önlemek için yeni konut kredisi verilmesine bir tavan getiriyor. Bloomberg, militan grubun görüşmeleriyle ilgili bilgi sahibi olan kişilere dayandırdığı haberinde Yemen merkezli Husilerin, Çin ve Rusya'ya gemilerinin saldırıya uğramadan Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde seyredebileceğini söylediğini yazdı. 

The Guardian | ABD, Gazze'de derhal ateşkes çağrısı yapmak için tutumunu sertleştiriyor

ABD, İsrail'e askeri harekâtını durdurması ve Filistin topraklarına önemli miktarda insani yardım ulaştırılmasına izin vermesi yönünde baskıların arttığı bir dönemde, Gazze'de "derhal ateşkes" çağrısında bulunan yeni bir BM Güvenlik Konseyi kararı taslağı hazırladı.

Konsey, ABD'nin karar tasarısını oylayacağı sırada CIA ve Mossad'ın şefleri William Burns ve David Barnea'nın Katar'a giderek rehineler karşılığında bir ateşkes anlaşması imzalanması çabalarını yoğunlaştırması bekleniyor. 


The Daily Telegraph | Britanya, Gazze'ye yardım girmesine izin vermezse "İsrail'e silah sevkiyatını kesecek"

Britanya, Gazze'ye yardım girişine izin vermemesi ve uluslararası hukuka bağlı kalmaması halinde silah yardımını keseceği konusunda İsrail'i uyardı.

Dışişleri Bakanı David Cameron, bakanlığının İsrail'in uluslararası insani hukuka uyup uymadığına ilişkin hukuki tavsiyesinde bir değişiklik olması halinde Britanya'nın İsrail'e ihracat lisansını askıya almaya hazır.


The New York Times | Menendez, Demokrat olarak aday olmayacağını söyledi

New Jersey Senatörü Robert Menendez, yoğun siyasi baskılara ve kendisini uluslararası bir rüşvet çarkının merkezine yerleştiren federal suçlamalara boyun eğerek bu yıl Demokrat Parti'den yeniden aday olmayacağını açıkladı.


eKathimerini | Yunanistan Merkez Bankası'ndan aşırı kredilendirmeyi önlemek için yeni adım

Yunanistan Merkez Bankası, aşırı kredilendirmeyi önlemek için yeni konut kredisi verilmesine bir tavan getiriyor.

Başkan Yannis Stournaras, mülkün değerine göre azami bir kredi limiti ve borçlunun toplam gelirine göre konut kredilerinden kaynaklanan borçların ödenmesi için azami bir limit belirlemeye karar verdi.

Gençlerin mülk edinmek için banka kredilerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla yeni alıcılar için limitler daha esnek olacak.


Bloomberg | "Husiler, Çin ve Rusya'ya gemilerinin Kızıldeniz'de saldırıya uğramayacağını söyledi"

Bloomberg, militan grubun görüşmeleriyle ilgili bilgi sahibi olan kişilere dayandırdığı haberinde Yemen merkezli Husilerin, Çin ve Rusya'ya gemilerinin saldırıya uğramadan Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde seyredebileceğini söylediğini yazdı. 

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen bu kişiler, Çin ve Rusya'nın Umman'daki diplomatları ile Husilerin üst düzey siyasi figürlerinden Muhammed Abdülselam arasında yapılan görüşmelerin ardından bir mutabakata vardıklarını söyledi.