Gündem

Abdulkadir Selvi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Süper Kupa krizinin yaşandığı gece Dursun Özbek ve Ali Koç’u aradı

"Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yetişmiş birisi olarak siz benden daha mı Atatürkçüsünüz?"

13 Şubat 2024 10:08

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Süper Kupa krizinin yaşandığı gece Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u arayarak, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yetişmiş birisi olarak siz benden daha mı Atatürkçüsünüz?” diye sorduğunu yazdı.

29 Aralık'ta Riyad'da oynanması plananlan Süper Kupa finali, Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarının Atatürk tişörtü ve pankartıyla sahaya çıkmalarına izin verilmemesi üzerine ertelenmişti. Yaşananların ardından Hürriyet yazarı Selvi ile Ali Koç arasında “FETÖ” tartışması yaşanmıştı.

Selvi, Süper Kupa krizini “Ali Koç’un neden olduğu krizin Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilere zarar verme tehlikesi doğdu” şeklinde özetlediği bugünkü yazısında,

Süper Kupa krizinin yaşandığı gece Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Dursun Özbek ve Ali Koç’a telefon açtığını yazdı.

Selvi, Fidan’ın “Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yetişmiş birisi olarak siz benden daha mı Atatürkçüsünüz?” diye sorduğunu belirterek “Dört dörtlük bir soru” diye destekledi.

Selvi, yazısının devamında Ali Koç’a şu soruları yöneltti:

“Söz konusu Suudi Arabistan olunca Ali Koç’a bazı sorular sormak kaçınılmaz oldu.

1- Ali Koç, Riyad’daki fuarda Otokar’ın standında çerçeveli Atatürk fotoğrafı bulundurdunuz mu?

2- Suudi Arabistan’daki fuarda Otokar görevlilerinin Atatürk resimlerinin yer aldığı tişörtleri giymelerini zorunlu kıldınız mı?

3- Otokar standında “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” pankartı açtınız mı?

Savunma Sanayii Fuarı, Otokar ve Atatürk resimleri ne alaka diyenler çıkabilir. Peki Süper Kupa maçı ve Fenerbahçe olunca niye ne alaka denilmiyor?”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.