Spor

Aday kadrosu açıklandı: 5 isim ilk defa milli takıma çağrıldı

15 Mart 2024 19:53

A Milli Futbol Takımı'nın Macaristan ve Avusturya ile yapacağı hazırlık maçlarının aday kadrosu belli oldu. 5 isim ilk defa milli takıma çağrılma sevinci yaşadı.

Futbol Federasyonu A Milli Takım aday kadrosunu açıkladı. Euro 2024 hazırlıklarını sürdüren milli takımda İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella oynanacak iki hazırlık maçı öncesi kadrosunu belirledi. 22 Mart’ta Macaristan ve 26 Mart’ta Avusturya ile deplasmanda oynayacağı özel maçların aday kadrosu şu şekilde:

Kadroda 5 isim ilk defa kendine yer buldu. Kaleciler Muhammed Şengezer ve Okan Kocuk ilk defa milli takıma çağrılırken dünkü Aston Villa-Ajax maçında sakatlanarak kenara gelen Ahmetcan Kaplan da ilk milli davetini aldı. Forvet bölgesinde sezonun parlayan isimlerinden Semih Kılıçsoy, ay-yıldızlı formayı giyme imkanına kavuşurken geçtiğimiz haftalarda milli takım tercihini Türkiye’den yana kullandığını açıklayan Can Uzun da takıma davet edildi.

10Haber'in aktardığına göre geçtiğimiz haftalarda Arda Güler hakkında “Real Madrid’de daha fazla süre almalı yoksa kadroya girmesi zor görünüyor” şeklinde açıklama yapan Montella, Madrid kariyerinde ilk golünü geçtiğimiz hafta sonu atan 19 yaşındaki genç oyuncuyu da kadroya dahil etti. Öte yandan Fenerbahçe forması giyen savunmacı Çağlar Söyüncü sakatlığı bulunduğu için aday kadroda yer almadı. Manchester United’ın son olarak açıkladığı üzere sakatlığı bulunan Altay Bayındır da milli takım kadrosunda yok.

TRT Spor'da yayınlanacak

Macaristan-Türkiye müsabakası, 22 Mart Cuma günü TSİ 22.45’te oynanacak ve TRT Spor’dan naklen yayınlanacak. Avusturya -Türkiye mücadelesi, 26 Mart Salı günü TSİ 22.45’te başlayacak ve TRT Spor’dan naklen ekrana gelecek.