Gündem

Adıyaman’da bir polis karakolda dehşet saçtı; iki polis amiri hayatını kaybetti: Savcı, polisin davranışlarından şüphelenip "Dikkat edin" demiş

T24'ün edindiği bilgiye göre; Bir savcı, polis memurunun davranışlarından şüphelendi, polis S.U.Ş’nin görev yaptığı polis merkezini arayarak, "Bu arkadaşa dikkat edin, ne dediğini bilmiyor" şeklinde uyardı

27 Nisan 2024 23:09

T24 Haber Merkezi 

Adıyaman'da bir polisin karakolda ateş açması sonucu ilk belirlemelere göre 2 polis amiri hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bugün saat 20:15 sıralarında, Adıyaman Altınşehir Polis Merkezi Amirliği’nde görev yapan polis memuru S.U.Ş., kendi beylik silahıyla Polis Merkezi Amiri K.Ü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri G.Ö.’yü yaralamıştır. Olayın faili S.U.Ş, etkisiz hale getirilerek gözaltına alınmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak maalesef şehit olmuştur" dedi. 

T24'ün edindiği bilgiye göre, olay şu şekilde gelişti:

Bir savcı, polisin davranışlarından şüphelendi, karakolu aradı

Adıyaman Emniyeti Asayiş Şubesi’ne bağlı ekiplerde görev yapan polis memuru S.U.Ş, henüz belirlenemeyen nedenle Altınşehir Polis Merkezi’ne atandı. Polis merkezi amirliği, söz konusu polis memurunu ‘uygulama’ görevi için talimatlandırdı. Polis memuru S.U.Ş., dün uygulama görevi sona ermesiyle birlikte emniyete ait yoldan geçen resmi polis ekibini durdurdu. Polis memuru S.U.Ş., durdurduğu araçtaki meslektaşlarından kendisini Adıyman Adliyesi’ne götürmelerini istedi. Daha sonra S.U.Ş. ile görüştüğü belirtilen adliyede görevli bir savcı, polis memurunun davranışlarından şüphelendi. Ardından polis S.U.Ş’nin görev yaptığı polis merkezini arayarak, "Bu arkadaşa dikkat edin, ne dediğini bilmiyor" şeklinde uyarıda bulundu. Savcının yaptığı bilgilendirme sonrasında polis memuru S.U.Ş., polis merkezi amirliğine çağrıldı.

Kapıda kendisini karşılayan meslektaşlarını vurdu

Polis S.U.Ş., görev yaptığı polis merkezine geldiğinde kapıda kendisini karşılayan meslektaşı ve aynı zamanda Asayiş Şubesi Ekipler Amirliği’nde görevli Komiser G.Ö’yü silahla vurdu.  Arkasından polis merkezi binasına giren polis S.U.Ş., silahını polis merkezi amiri Başkomiser K.U.’ya yöneltip ateşledi. Polis merkezinde görevli diğer polisler silah kullanan meslektaşları S.U.Ş.’yi Ayağından vurarak etkisiz hale getirdi. Bu sırada polis merkezinde görevli başka polislerin de saldurgan S.U.Ş.’nin silahından çıkan kurşunlarla yaralandığı öğrenildi. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan başkomiser K.U. ve komiser G.Ö. hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtararak şehit oldu. Meslektaşlarını vuran şüpheli polis memuru S.U.Ş. de hastanede tedavi altına alındı.

Polis merkezine çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk belirlemelere göre 2 polis yaralandı. Yaralılar, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

"Görevlendirme sorunu nedeniyle tartışma çıktı"

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, bir polis memurunun görevlendirme nedeniyle tartıştığı başkomiser ve komiseri öldürdüğünü, bazı polisleri de yaraladığını belirtti.

Sezer, "Adıyaman’da S.U.Ş. isimli polis memuru 'görevlendirme' sorunundan dolayı tartıştığı Başkomiser K.Ü. ve komiser G.Ö.yü şehit etmesi ve bazı polisleri de yaralaması sonucu meslektaşları tarafından ayağından vurularak etkisiz hale getirildi. Hayatını kaybeden meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Gözaltına alındı"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı: 

"Bugün saat 20:15 sıralarında, Adıyaman Altınşehir Polis Merkezi Amirliği’nde görev yapan polis memuru S.U.Ş., kendi beylik silahıyla Polis Merkezi Amiri K.Ü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri G.Ö.’yü yaralamıştır. Olayın faili S.U.Ş, etkisiz hale getirilerek gözaltına alınmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak maalesef şehit olmuştur. Olayda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır."

Başkomiser Üçgül, toprağa verildi 

Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu’nda dün akşam meslektaşı bir polis tarafından şehit edilen başkomiser Kamuran Üçgül, memleketi Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Komiser Özer toprağa verildi 

Adıyaman Altınşehir Polis Amirliği’nde mesai arkadaşı tarafından silahla vurularak şehit edilen Komiser Gökhan Özer, İstanbul Pendik’te düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.