Politika

AKP'den İsrail ve Gazze çıkışı: "Soykırımcı terör devleti İsrail"

"Türkiye, soykırımcı değil, soykırımları engellemek için hareket etmiş bir devlettir"

24 Nisan 2024 15:55

T24 Haber Merkezi

AKP Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda İsrail'in Gazze'de uyguladığı tutum hakkında "Gazze ile Filistin'le bir ve beraber olduğumuzun hakikatini ve onların yanında Soykırımcı Terör Devleti İsrail'e ve İsrail'e destek olanlara karşı durduğumuzu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden haykırmayı bir kez daha görev addediyoruz" dedi.

"Sözde Ermeni Soykırımı, gerçekleşmemiş bir iftiradır"

Akbaşoğlu, bugünün 24 Nisan olduğunu hatırlattı ve sözlerine şöyle devam etti: "Bugün de 24 Nisan 2024 olarak çeşitli farklı yaklaşımlar içerisinde bir takım radikal unsurlarla bir takım ülkelerin siyasi amaçlı tarihin en şerefli ve asil milletine aziz milletimize iftiralarına da şahit olduğumuz bir gün. Bu sözde Ermeni soykırımı iftirası asla ve asla gerçekleşmemiş bir iftiradır. Adı üzerinde sözde bir soykırım iftirasıdır. Biz tarihin açıklığı içerisinde alın açıklığıyla gelin, hep beraber bu konuda bir komisyon kuralım. Bilimsel komisyonda her türlü iddiayı araştıralım.

"Türkiye, soykırımları engellemek için hareket etmiş bir devlettir"

Açıklığıyla hareket eden bir devletiz. Her ne kadar siyonist ve emperyalistlerin yüz yıl önce bizi soykırma tabi tutmak ve ülkemizi milletimizi paramparça etmek noktasındaki hedeflerine maruz kaldıysak da hiçbir topluluğu soykırımla yüzleştirmeyecek bir alicenaplığa bu milletin fertleri her zaman müzahir olmuştur. Soykırımı engellemek noktasında da Bosna başta olmak üzere Filistin'de, Gazze'deki kardeşlerimiz başta olmak üzere soykırımları önlemek noktasında da tam bir irade birliği içerisinde milletiyle devletiyle yek vücut bir şekilde hareket etmiştir.

"Yanıbaşımızda Gazze'yi görmeyenler"

Yanı başımızda gerçekleşen Gazze soykırımını görmeyenler soykırım mı yapılıyor? Burada siviller mi öldürülüyor diye bir takım ülkelerin temsilcilerinin açıklamalarını nazara dikkate aldığımızda nasıl bir çarpıtma içerisinde oldukları aşikar bir şekilde bütün insanlığın gözleri önünde gerçekleşmektedir. Dolayısıyla Türkiye'yi soykırımla iftira ile muhatap kılmaya çalışanların bu çabalarının beyhude olduğu ancak bütün insanlığın gözü önünde on binlerce çocuğun kadının ihtiyarın soykırıma tabi tutulduğunu da görmenin üzüntüsü içerisindeyiz.

"Soykırımcı Terör Devleti İsrail"

Gazze ile Filistin'le bir ve beraber olduğumuzun hakikatini ve onların yanında Soykırımcı Terör Devleti İsrail'e ve İsrail'e destek olanlara karşı durduğumuzu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden haykırmayı bir kez daha görev addediyoruz. Bu manada Orta Doğu halklarının tamamının barış ve esenlik içerisinde yaşaması, refahının artması ve insani anlamda hakikaten temel hak ve özgürlükler noktasında dini, dili, bütün mezhebi farklılıkları bir zenginlik olarak görülmek suretiyle Türkiye'nin dostça ve kardeşçe bütün insanların kendi inancında hür bir şekilde inanç özgürlüğü Yaşam özgürlüğü Mülkiyet özgürlüğü ve güvenliğiyle Bütün temel hak ve özgürlüklere doyasıya sahip olduğu Yurtta sulh Cihanda sulh anlayışı içerisinde Bir hakikate ermesi noktasında da Bir bölgesel ve küresel barış adasının Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğu gerçeğini bir kez daha vurgulamak isterim."