Gündem

AKP içinde yaşanan 3 kriz; “Mutsuz partililer orada toplandı!”

09 Şubat 2024 07:32

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP içinde kriz yaratan üç başlığı “deprem bölgeleri, emeklilerin memnuniyetsizliği ve Yeniden Refah Partisi’nin sadece İstanbul’da değil, taşrada vereceği zarar” şeklinde aktardı.

Deprem bölgesindeki çalışmaların zor ilerlediğini, teslim tarihleri konusunda bakanlığın zorlandığını aktaran Babacan, “Edinilen bilgiye göre, AKP’li belediyelerin emeklilere yönelik ne tür avantajlar sağlayacağı üzerinde çalışılıyor. Hatta Belediyeler Birliği ile protokol imzalayarak, tüm emeklilere ulaşım ve su başta olmak üzere indirimli hizmet sunmak amaçlanıyor. İndirim oranları, hangi hizmetlerin kapsamda olacağı alternatifli olarak çıkartılıyor” diye yazdı.

AKP’de bir diğer krizin YRP’nin aday çıkardığı bölgeler olduğunu aktaran Babacan, şunları kaydetti:

“Son dönemde açıklanan YRP adaylarının büyük bölümünün eski AKP’li olması yerelde ciddi sıkıntı yaratıyor. YRP, özellikle güçlü olduğu illerde neredeyse mutsuz tüm AKP’lileri topladı. Şanlıurfa dışında, Sakarya, Konya, Kahramanmaraş, Bitlis ve Bingöl gibi illerde adayların büyük bölümünü eski AKP’liler oluşturdu. Bu konuda Sakarya en iddialı illerden biri, Kaynarca, Gelve, Karasu, Akyazı ve Hendek ilçelerinin tamamında adaylar eski AKP’li. Ankara’da Akyurt eski belediye başkanı YRP’ye geçerek aday oldu.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.