Seçim 2024

AKP’li belediye başkanı, kendisine oy vermeyen MHP’lilere mezar kazdırıyor iddiası

"Her verilen işi de yaparız lakin, oy vermedik diye mobbing uygulamasını kabul etmiyoruz”

04 Nisan 2024 13:04

Elvan Yılmaz/T24

Çorum’un AKP'li Uğurludağ belediye başkanı Remzi Torun’un kendisine oy vermeyen personeli tespit edip, istifaya dilekçelerini imzalamaya zorladığı, istifa etmeyenleri ise kendi evinin önünü ve ilçenin mezarlığında mezar kazmaya zorladığı ileri sürüldü.

İstifa etmeye zorlanan Uğurludağ belediyesi personelleri, kendilerinin Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) oy verdiklerini bu yüzden Belediye başkanı Torun’un mobbing uyguladığını belirterek, “Başkan bizleri yıldırmak için uğraş veriyor, gerek olmamasına rağmen onlarca mezar kazdırıyor. Biz her ne kadar MHP ye oy versek de, burası demokratik bir ülke, seçim kazanılır da kaybedilir de. Bizler  evlerine ekmek götüren personelleriz. Her verilen işi de yaparız lakin, oy vermedik diye mobbing uygulamasını kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandılar

MHP seçim sonuçlarına itiraz etti

Çorum’un Uğurludağ ilçesinde 31 Mart’ta yapılan Yerel İdareler seçimini AKP adayı Remzi Torun 13 oyla seçimi kazandı, ancak 13 oyla seçimi kaybeden MHP buna itiraz etti.

Uğurludağ ilçesi MHP teşkilatı  geçersiz sayılan 92 oyun tekrar gözden geçirilmesi için itiraz ettiği, geçersiz sayılan oyların değerlendirilmesinin Ankara  Yüksek Seçim Kurulu’n da yapılacağı  öğrenildi.