Gündem

AKP'li Çelebi: Özgür Özel’in Demirtaş’a gönderdiği selam, Pervin Buldan tarafından Opera’da alınmış

19 Kasım 2023 22:13

AKP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, "Özgür Özel’in kurultayda Demirtaş’a gönderdiği selam; HDP’li Pervin Buldan tarafından Kadıköy’de Opera’da alınmış… Hem Atatürk hem Demirtaş olmaz!" dedi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'da dünyaca ünlü Mardinli soprano Pervin Chakar'ın konserine katıldı. Operaya, HEDEP Van Milletvekili Pervin Buldan, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katılmıştı.  

Özel'in konsere gitmesini paylaşan AKP İzmir Milletvekili Çelebi, Özel'in genel başkan seçildiği CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmada eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a selam göndermesini hatırlattı. 

Özel, kurultaydaki konuşmasında şunları söylemişti: 

"Silivri’de, Bakırköy’de hepimizin yerine yatan Can Atalay’a, Tolga Şardan’a, Osman Kavala’ya, Selçuk Mızraklı’ya, Selahattin Demirtaş’a selam olsun."

"Hem Atatürk hem Demirtaş olmaz"

Özel'in HEDEP vekili Pervin Buldan'la birlikte konsere katılmasını paylaşan Çelebi, X hesabından şu açıklamayı yaptı: 

"Özgür Özel’in kurultayda Demirtaş’a gönderdiği selam; HDP’li Pervin Buldan tarafından Kadıköy’de Opera’da alınmış… Hem Atatürk hem Demirtaş olmaz!"

TIKLAYIN - CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den, dünyaca ünlü Mardinli soprano Pervin Chakar'a reverans

Özgür Özel, T24'ün sorularını yanıtladı | CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den ittifak atağı: Meral Hanım aramazsa ben ararım, HEDEP'le şeffaf görüşürüm, İmamoğlu'na akıl danışıyorum ama vesayet ilişkisi yok

Özel, “Haksızlık ve hukuksuzluğa uğrayanlara selam gönderdim” demişti

T24'ün sorularını yanıtlayan Özel, kurultay konuşmasında Selahattin Demirtaş’a selam göndermesinin İYİ Parti’de bazı isimler tarafından eleştirildiğinin hatırlatılması ve bu eleştirilerin iş birliği sürecini etkileyip etkilemeyeceğinin sorulması üzerine, şunları kaydetmişti:

“Benim açımdan etkilemez. Bir kez o selam sadece Selahattin Demirtaş’la ilgili değil. Selçuk Mızraklı’nın da adını söyledim. Onun yanında Gezi tutuklularını da söyledim. Söylediklerimin ortak özelliği HEDEP’li olmaları değil, ortak özellikleri yargılanma süreçlerinde ciddi şekilde haksızlığa, hukuksuzluğa uğramış olmaları ve bunun ayrıca Anayasa Mahkemesi kararlarıyla da tescil edilmiş olması. Adil yargılanmadıkları ortada. Meseleye ben bu açıdan bakıyorum.

Özgür Özel, T24'ün sorularını yanıtladı | CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den ittifak atağı: Meral Hanım aramazsa ben ararım, HEDEP'le şeffaf görüşürüm, İmamoğlu'na akıl danışıyorum ama vesayet ilişkisi yok