Gündem

AKP'nin Trabzon Büyükşehir adayı Genç: Taraftarlarımızın sinir uçlarına dokundular; girmiş sahaya, sana gelip vurmamış ki

"Ali Koç alt lige düşürebiliyorsa düşürsün bakalım, lig düzelir belki"

19 Mart 2024 18:37

Ortahisar Belediye Başkanı ve AKP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçına dair yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz hafta başlayan algı operasyonları ile birlikte, saha kenarında ve maç sonunda ben onlara sporcu demekten utanıyorum tamamen tetikçi hüviyetinde yaptıkları el kol hareketleri ile taraftarlarımızın sinir uçlarına dokunmuş ve tansiyonu bile bile yükseltmiştir" dedi. Ayrıca Genç, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un “Gerekirse alt lige ineriz” sözlerine cevaben, "Düşürebiliyorsa düşürsün bakalım. Düşürsün, lig düzelir belki" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - Ali Koç, Trabzonspor maçından sonra ilk kez konuştu: Gerekirse alt lige düşeceğiz; Süper Lig’e çıkartıp öyle bırakırım

TIKLAYIN - Adalet Bakanı Tunç: Futbolcularla ilgili bir soruşturma yok

AKP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Genç, olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçına dair açıklamalarda bulundu. Kuzey Ekspresi'nin aktardığı habere göre Trabzonspor’a destek vermek amacıyla yarın yapılması planlanan ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın da iştirak edeceği toplantının yapılmasındaki öncü isimlerden biri olan Genç, yaşananlara dair şunları söyledi:

"Burada bir tezgâh var"

"Belli ki burada bir tezgâh var. Sonrasında açıklamalar tamamen bizim hemşerimizin sinir uçarına dokunan açıklamalar. İşin buraya gelmesine neden olan olayları detaylı bir şekilde, at gözlüklerini çıkarıp görmek gerekir. Burada bizi asıl ilgilendiren oradaki provokasyonu adliyenin, yargının, devletin, güvenliğin ortaya çıkarması. Burada provokasyon olduğunda hemfikiriz. Hem de ciddi provokasyon var. Tribünlerin bu şekilde gerilmesine bir zemin hazırlanmış.

"Provoke edenlerden içinde Fenerbahçe’nin futbolcuları da var"

Karşılaşmadaki hatalı hakem kararları ve bir grup futbolcunun, sporcu ahlakından uzak davranışlarının olayların bu noktaya gelmesine neden olan etkenlerden. Ben maçı canlı izledim. Orayı provoke edenlerden bazılarının içinde maalesef Fenerbahçe’nin futbolcuları da var.

"Geçen hafta hakemi tehdit eden adam bu hafta Fenerbahçe’nin kadrosunda"

Geçen hafta hakemi tehdit eden, 'Sen buradan çıkamazsın' diyen adam bu hafta Fenerbahçe’nin kadrosunda. Yedek kalecisi provokasyon yapıyor. Öteki oyuncusu iki elin arasından yumruğu gösteriyor. Nedir bunlar? Bunları nereye koyacaksınız? Bunları bir yere oturtacaksınız. Masuma yatmanın alemi yok. Öteki 2 futbolcusu yerdeki adama tekme atıyor.

"Taraftarlarımızın sinir uçlarına dokundular"

Geçtiğimiz hafta başlayan algı operasyonları ile birlikte, saha kenarında ve maç sonunda ben onlara sporcu demekten utanıyorum tamamen tetikçi hüviyetinde yaptıkları el kol hareketleri ile taraftarlarımızın sinir uçlarına dokunmuş ve tansiyonu bile bile yükseltmiştir.

"Herkes haddini bilecek!"

Yaşanan olayların ardından medyada Trabzon’a yapılan yorumları da sert tepki gösteren Genç, şöyle konuştu:

"Futbol teröründen bahsedenlerin, daha çok geçmedi, polis otosunu yaktıkları görüntüler ortada. Kimse bu şehrin insanına, Trabzonspor’umuza ve taraftarlarımıza asla terörist muamelesi yapamaz, yapmaya da kalkamaz. Özellikle sosyal mercilerde Trabzon’umuz adına Milli Güvenlik Sorunu yakıştırması yapanlar bu olayları hatırlasınlar.

Unutulmasın ki terörist siyasetinin giremediği ve giremeyeceği kenttir Trabzon. Bu şehrin her köşesi şehitlerimizin isimleri ile süslenmiştir. Herkes haddini bilecek! Kimse gerçekleştirdiği terbiyesizliğe bu şehri ve bu şehrin insanını meze etmeyecek!

"Ali Koç alt lige düşürebiliyorsa düşürsün bakalım, lig düzelir belki"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un "Gerekiyorsa da bir alt lige ineceğiz" sözlerine de değinen Genç, “-"Düşürebiliyorsa düşürsün bakalım. Düşürsün, lig düzelir belki. 
13 sene önce de aynısını söylemişti. Düşürsün bakalım" dedi.

Genç, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:

"Girmiş sahaya, sana gelip vurmamış ki"

"İşi öyle provoke etmeye gerek yok. Burada bir olay var, devlet yargı, ele almış inceliyor ama benim şehrimi bunların üzerinden karalamaya hiçbir Allah’ın kulunun hakkı yoktur. Buna müsaade etmeyiz. Dün de etmedik, bugün de etmeyiz.

Sahaya yabancı madde atan, şiddet yapan bizim tarafımızdan da varsa cezasını çekecek zaten. Ama aynı soruşturma o sahada yerdeyken, ona tekme vuran Fenerbahçeli futbolculara da yapılacak. Biz bunu talep ediyoruz. İş hakkaniyetle soruşturulsun, ona gör hareket edilsin.

Bir tane provakatif diyelim girdi sahaya. Sana gelip vurmamış ki... Çullanmışsın üzerine dövüyorsun ve yerdeyken tekme atıyorsun. Bütün bunların soruşturulması lazım.

Tabi ki taraftarımızın bu kışkırtmalara yenik düşüp sahaya girmesi kabul edilemez. Futbol disiplinine aykırıdır. Sahaya giren seyirci gerekli maç cezalarını almalıdır, alacaktır da. Fakat sadece seyircimiz değil, kanun önünde eşitlik gereğince herkes yaptığı eylemin karşılığındaki cezayı ayrıcalık görmeksizin almalıdır. Güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen taraftara yumruk ve ölümcül nitelendirilebilecek şekilde tekme atan futbolcuların hakkında gerekli soruşturma başlatılarak en ağır cezanın alınması noktasında yaşanan tüm süreci dikkatli bir şekilde takip edeceğiz."