Politika

Kulis: AKP yönetimi CHP'li belediyeleri izlemeye aldı, hata yapmaları dört gözle bekleniyor

14 Mayıs 2024 08:20

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, kulis yazısında, "AKP yönetiminin yerel yönetimlerde büyük varlık gösteren CHP’li belediye başkanlarını yakından izlemeye aldığını da aktaralım. Hata yapmaları dört gözle bekleniyor." ifadelerini kullandı.

Normalleşme adımlarının kulislerdeki etkisini yazan Babacan, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesini farklı okuyanlar var. Kısa süre önce Özgür Özel’e karşı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yücelten, yerel seçimlerden sonra Ekrem İmamoğlu’na karşı Özgür Özel’e dönen Erdoğan’ın ‘taktik hesabını’ en az zarar verecek olandan yana yaptığı anlatılıyor. Amacın, ülkenin geleceğinde alternatif olabilecek üç ismin de CHP’de olması nedeniyle ‘çatlak yaratmak’ olduğunu iddia ediyorlar." dedi. 

"AKP’lilerin CHP’ye bakışından açılmışken hükümetin ve AKP yönetiminin yerel yönetimlerde büyük varlık gösteren CHP’li belediye başkanlarını yakından izlemeye aldığını" aktaran Babacan, "Hata yapmaları dört gözle bekleniyor. Partide, CHP’nin belediyelerdeki başarı ve başarısızlığının geleceği belirleyeceği yorumları yapılıyor. CHP’nin beklediğinden fazla belediye elde etmesinin, iyi yönetme sorunu yaratabileceği, iktidarın ise bunu kullanacağı anlatılıyor. AKP’liler, “Yerel yönetimleri bile yönetemediler, iktidarı nasıl vereceksiniz?” propagandası için malzeme arıyor. Bizden söylemesi…" kulisini paylaştı. 

Yazının tamamını okumak için tıklayın