Dünya

Al Jazeera'nin Gazze Büro Şefi Vail el-Dahduh; eşini, oğlunu, kızını ve torununu İsrail'in Nuseyrat Mülteci Kampı'na saldırısında kaybetti

Dahdouh'un ailesi, İsrail'in Gazze'deki 1 milyondan fazla Filistinlinin beklenen kara harekâtı öncesinde bölgeyi terk etmesini emretmesinin ardından Gazze'nin kuzeyini terk etmiş; İsrail'in güvenli bölge olarak kabul edileceğini söylediği bölgeler arasında yer alan Nuseyrat'a taşınmışlardı

26 Ekim 2023 11:06

T24 Dış Haberler

Al Jazeera'nin Gazze Büro Şefi Vail el-Dahduh, dün gece İsrail'in Nuseyrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda eşini, oğlunu, kızını ve torununu kaybetti. 

Al Jazeera Arapça'nın kıdemli Beyaz Saray muhabiri Wajd Waqfi sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, "Bazı aile üyelerinin İsrail bombardımanında ölenler arasında olduğunu bilmeden daha önce bu saldırı hakkında haber yaptı" dedi.

Al Jazeera Medya Ağı yaptığı açıklamada "Vail el-Dahduh'un ailesinin ve sayısız kişinin kaybına neden olan Gazze'deki masum sivillerin ayrım gözetmeksizin hedef alınmasını ve öldürülmesini şiddetle kınadığını" belirtti.

Çarşamba günü Al Jazeera, Dahduh'un basın yeleğiyle El Aksa Şehitleri Hastanesi'nin koridorlarında gözyaşlarını tutamayarak yürüdüğü ve kendisini tutup yönlendiren diğer basın mensupları tarafından kuşatıldığı bir video yayımladı.

Dahdouh'un diğer aile üyelerinin de hastanede tedavi gördüğünü bildiren Al Jazeera, oğlu Yehia'nın hastane koridorunda acil bir ameliyat geçirdiğini ekledi.

Dahdouh'un ailesi, İsrail'in Gazze'deki 1 milyondan fazla Filistinlinin beklenen kara harekâtı öncesinde bölgeyi terk etmesini emretmesinin ardından Gazze'nin kuzeyini terk etmiş; İsrail'in güvenli bölge olarak kabul edileceğini söylediği bölgeler arasında yer alan Nuseyrat'a taşınmışlardı. 

Hayatını kaybedenler için Gazze'nin orta kesimindeki Deyr Belah kentinde cenaze töreni düzenlendi.