Gündem

Almanya'dan konferansa katılacak olan ADD görevlisine vize engeli

21 Ekim 2023 08:00

Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki Schengen krizinde en zor vize veren ülkelerden olan Almanya’nın vize ambargosundan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) de etkilendi. 

ADD Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, Berlin-Brandenburg ADD’nin Berlin’deki “100. Yılında Yeniden Atatürk Cumhuriyeti” konferansının konuşmacısı olacak. Bozkurt, konferansa genel sayman Basri Gürsoy ile birlikte davet edildiğini ancak Gürsoy’un vize ambargosu nedeniyle etkinliğe katılamayacağını belirtti.

ADD'den yapılan açıklamada, "Berlin'de gerçekleştirilecek olan ve Genel Başkanımız Hüsnü Bozkurt'un konuşmacı olacağı "100. Yılında Yeniden Atatürk Cumhuriyeti” konferansı için Almanya'ya davet edilen Genel Saymanımız Basri Gürsoy, bir ay öncesinden başvuru yapmasına ve daha önce defalarca yurt dışına çıkmış olmasına rağmen Almanya’nın vize ambargosuna takılmış vize alamamıştır. Yeşil ya da diplomatik pasaport sahibi olmayan vatandaşlarımıza yapılan bu 'mülteci' muamelesini kınıyoruz" denildi. 

Gürsoy ise yaptığı açıklamada, “Ülkemizin dünyada getirildiği son nokta, yeşil pasaportu olmayan yurttaşlarımızın vize ambargosuna maruz kalmasına neden olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları adeta ‘mülteci’ muamelesi görmekte. Bu üzücü durum, yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ne ulaşmanın ve ülkemizin dünya kamuoyundaki itibarını yeniden tesis etmenin gerekliliğini ortaya koymaktadır” dedi.

TIKLAYIN - AB, Avrupa’ya vizesiz seyahati zorlaştırıyor: Hedefte Türkiye'den de vize istemeyen bazı Balkan ülkeleri var