Gündem

Alparslan Türkeş'in oğlundan MHP'li isimlere sert çıkış: "Sinan‘ın katili çift cinsiyetli İzzetsiz Ulviye..."

Adana Ülkü Ocakları'nın Alpaslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş'i ihanetle suçladığı pankart gündem olmuştu

28 Şubat 2024 00:29

T24 Haber Merkezi

Alparslan Türkeş'in oğlu Kutalmış Türkeş, kardeşi Ayyüce Türkeş'i hedef alanlara yönelik sinkaflı sözler kullandı. Kutalmış Türkeş paylaşımında, "Alparslan Türkeş’in evladı olduklarını iddia ederek Türkeş’in adını ve kanını taşıyan öz evlatlarına hakaret edenler, hele de ömründe Türkeş’i görmemiş olanlar! Sizlerin Türkeş'in evladı olması imkansız.(...) Fazla uzaklara değil sizi kullanan adamlara bakın, mesela domuz suratlı Semihe, mesela Sinan‘ın katili çift cinsiyetli İzzetsiz ulviye’ye!" ifadelerini kullandı.

Alparslan Türkeş’in oğlu Kutalmış Türkeş, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın ile Milliyetçi Hareket Partisi (AR-GE) Genel Başkan Yardımcısı ve MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter'i hedef aldı.

"Sizlerin Türkeş'in evladı olması imkansız"

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş’in oğlu Kutalmış Türkeş, küfür içeren sözler kullandığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Alparslan Türkeş’in evladı olduklarını iddia ederek Türkeş’in adını ve kanını taşıyan öz evlatlarına hakaret edenler, hele de ömründe Türkeş’i görmemiş olanlar! Sizlerin Türkeş'in evladı olması imkansız, zira Türkeş o...lardan çocuk yapmadı hiç! Siz babalarınızı aramaya devam edin, fazla uzaklara değil sizi kullanan adamlara bakın, mesela domuz suratlı Semihe, mesela Sinan‘ın katili çift cinsiyetli İzzetsiz Ulviye’ye!"

Yıldırım: Başbuğumuzun soyadının arkasına sığınarak milyonlarca ülkücünün mukaddes davasına ihanet ettin!

Sinan Ateş soruşturmasında yurtdışı yasağı getirilen Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım da tartışmaya dahil olarak şu paylaşımda bulundu:

"Ahmet Kutalmış denilen rezil, ahlaksız herif!.. Başbuğumuzu görmediği halde gönülden seven, davasını ve ülküsünü yaşatmak için mücadele eden ülküdaşlarımıza küfür edecek kadar aşağılıksın! Hayatın Başbuğumuzun emanetlerine hıyanet etmekle, kemiklerini sızlatmakla geçti. Başbuğumuzun soyadının arkasına sığınarak milyonlarca ülkücünün mukaddes davasına, kutsal ocağına ihanet ettin! Kuduz köpekten farkın yok! Haddini bil, salyalarını parti ve ocağımızdan öteye akıt. Dikkat et; kuduz köpeklerin sonunu herkes bilir..! Biz uyaralım da…"

TIKLAYIN - Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporuna T24 ulaştı: Ateş’in adresini Ülkü Ocakları Başkanı istemiş!

Ne olmuştu?

Adana Ülkü Ocakları, İyi Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ayyüce Türkeş'i ihanetle suçlamıştı. Ayyüce Türkeş’in “Adana’nın hakkı daha fazlası” yazılı pankartının hemen yanına asılan pankartta "Adana’da ihanete geçit yok. Dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgar tayin eder!" sözlerine yer verilmişti.

 

Kutalmış Türkeş kimdir?

16 Ekim 1978 İstanbul'da doğdu. Alparslan Türkeş ve Seval Türkeş'in oğlu, Tuğrul Türkeş'in üvey kardeşi olan Ahmet Kutalmış Türkeş, ekonomist ve siyasetçidir.

Bilkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Türkeş, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü uluslararası finans bölümünde master yaptı. 

Türkeş, 1998'de Los Angeles'ta Pepperdine University, 1999'da Cenevre'de Webster University ve 2000'de Washington DC'de American University'de eğitim aldı.

AKP'den istifa etmişti

2005 yılından bu yana uluslararası finans piyasaları üzerine çalışan Türkeş, Alparslan Türkeş Vakfı Kuruculuğu ve Yönetim Kurulu Üyeliği, TBMM 24. dönem AKP İstanbul milletvekilliği yaptı.

29 Mayıs 2015'te AKP'nden istifa etti.