Dünya

AP Terörle Mücadele Komitesi'nin üyeleri belli oldu

Terörle Mücadele Özel Komitesi üyeleri, Genel Kurul tarafından kabul edildi

12 Eylül 2017 22:24

Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından görevlendirilen Terörle Mücadele Özel Komitesi üyeleri, Genel Kurul tarafından kabul edildi.

Fransa'nın Strazburg kentinde toplanan AP Genel Kurulu, geçen haziran ayında kabul edilen, terörle mücadeleyi ve bu amaçla üye ülkeler arasındaki iş  birliğini geliştirmeyi sağlayacak Terörle Mücadele Özel Komitesinde yer alacak 30  ismi onayladı.
 
Perşembe günü ilk toplantısını yaparak başkan, başkan yardımcıları ve  raportörlerini seçecek Komite, bir yıllık süreyle görevlendirildi. AP'den yapılan  yazılı açıklamada, bu sürenin gerek görülmesi halinde uzatılabileceği belirtildi.
 
AB ülkelerinde terörle mücadele kapsamında alınan önlemleri  değerlendirme, ülkeler arasında iş birliğinde ortaya çıkan sorunları araştırma ve  iyileştirme amaçlı tavsiyelerde bulunma yetkisi olan Komitenin, yine ülkeler  arasında istihbarat paylaşımı, yasaların uygulanışı ve adli bilgilerin paylaşımı  gibi konulardaki aksaklıkları da rapor etmesi planlanıyor.
 
Terörle mücadele önlemlerinin temel haklara yansımaları, terörün mali  kaynaklarının kurutulması, kara para aklama, terör örgütleri gibi başlıca  konulara yoğunlaşacak Komite, AB'nin bu alanda çalışan kurumlarıyla iş birliği  yapacak ve üye ülkelerde denetlemelerde bulunacak.
 
AP Terörle Mücadele Özel Komitesi, 12 aylık görev süresi boyunca iki  ayrı rapor yayımlayarak bulgularını ve tavsiyelerini paylaşacak.