Gündem

Avukat Turgut Kazan: Seçilenler görevden alınamaz, GBT kayıtları tartışması kimseyi korkutmasın

Erdoğan, "CHP belediye meclis üye listelerinde terör kontenjanından çok isim var" demişti

29 Mart 2019 13:51

Avukat Turgut Kazan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "CHP belediye meclis üye listelerinde terör kontenjanından çok isim var" sözleri sonrasında başlayan tartışmalara sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla açıklık getirdi. "Seçilenler görevden alınamaz. GBT kayıtları tartışması kimseyi korkutmasn" diyen Kazan, "Cumhurbaşkanı danışmanları ve İçişleri Bakanı, 27.02.2019 günlü AYM kararını okurlarsa bu gerçeği anlarlar" diye  yazdı.

Kazan şunları kaydetti:

"Seçilenler görevden alınamaz. GBT kayıtları tartışması kimseyi korkutmasın. Bunu yapanlar katılımı önlemeye çalışıyor. Sandıkta çoğunluğu sağlayan mazbatasını alır ve göreve başlar. CB danışmanları ve İçişleri Bakanı, 27.02.2019 günlü AYM kararını okurlarsa bu gerçeği anlarlar.

Hatırlatalım ki, 70 yıllık kişisel verileri saklamak ve siyasal amaçla kullanmak apaçık ihlaldir. Dolayısıyla, onlara dayanılarak seçilmiş insanlar görevden alınamaz. Gelin, bu yaşadıklarımızdan sorumlu olanlarla, aday gösterilmeyince başka partiye koşanlara, iyi 1 ders verelim."

Öte yandan Erdoğan'ın CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş için kullandığı, "Bu seçime böyle girebilse dahi seçimden sonra çok ciddi bir bedeli kendisi ödeyeceği gibi Ankaralı hemşehrilimize de ödetme durumuna düşürür" sözleri de tartışma yaratmış, pek çok kişinin "Erdoğan'ın kayyum atayabileceği" ihtimalini düşünmesine neden olmuştu.



 

Erdoğan: HDP denilen dinsiz, imansız, ateist olan takım camiyi kurşuna tuttu