Gündem

Avukatı anlattı: Seçil Erzan paraları ne yaptı, neden kaçmadı, şimdi cezaevinde ne yapıyor?

“Nitelikli bir yalan söylemesine gerek olmadan insanlar kulaktan kulağa reklamla paralarını teslim etmiş”

11 Aralık 2023 07:11

Aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu 40’ı aşkın kişiden yüksek faiz vaadiyle para toplayan Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan’ın avukatı Nazlı Nadide Karaaslan açıklamalarda bulundu.

Avukat Karaaslan, Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtladı. Seçil Erzan’ın bu işe Ali Yörük’ün “Atilla Köşkdere’ye çok iyi kazandırdın, bizim paramızı da değerlendir” demesiyle başladığını, bir süre sonra rakamların kontrolden çıktığını anlatan avukat Karaaslan, şunları kaydetti:

“Seçil’in kime ne verdiği ortaya çıkacak”

“2021’de borsa altüst oluyor.  Daha çok para bulmak istiyor, borsada kaldıraçlı işlem yaptığı için. Daha çok faize batıyor.  Süleyman Aslan’la, Ayhan Akman’la ve Barış Tari ile tanışıyor. İçeriye giriyor. Semih Kaya ve Fırat Özdemir bir verip üç kazanıyor. Ondan sonra Arda, Muslera...… Ayhan Akman, emlakçı Serdar Şenol’u getiriyor. Şenol, Barış Tari’yi getiriyor. Semih Kaya, ‘Selçuk abide de para var’ diyor. Seçil, öyle arıyor Selçuk İnan’ı. İnan, Semih’e, ‘Böyle bir fon var mı?’ diye soruyor. ‘Evet, ben kazanıyorum, gir’ diyor. Şimdi inkâr ediyorlar. Bilirkişi 180 binden fazla silinen WhatsApp yazışmasını geri getirmiş, çalışma sürüyor. HTS kayıtlarıyla yazışmaları eşleştireceğiz. Seçil’in kime ne verdiği ortaya çıkacak.”

“Herkes diyor ya ‘Paralar nerde?’ Soruyorum: Semih Kaya’nın Bodrum’dan 4.200.000 Euro’luk ev alabilecek, bir buçuk yıldır o paraya dokunmadan yaşayabilecek geliri var mıymış?” diye konuşan avukat Karaaslan, Seçil Erzan’ın aldığı paraları elde dolaştırdığını söyledi.

“İnanmayacaksınız, gerçekten beş kuruş para yok”

Karaaslan, “İnanmayacaksınız. Gerçekten beş kuruş para yok. Herkes diyor ki “Bir yere gömmüştür.” Gömmüşse büyük hayalkırıklığı yaşayacağım. Annesinin 7.500 TL’lik emekli maaşını, imzasını taklit ederek, kullandığı krediye bloke ettirmiş. Annesi engelli, imza atabilecek durumda değil. Taksitler devam ederken tutuklanıyor. Annesi bir kuruş emekli maaşı alamıyor tutuklandığından beri” dedi.

“Kaçamaz, korkak bir kız o"

“Daha para gelmeden insanlar kuyruğa giriyormuş. Bu paraları zaten hep yanında birileri varken dağıtmış” diyen Karaaslan, Seçil Erzan’ın neden elinde para varken kaçmadığına ilişkin soruya da, “Kaçamaz, korkak bir kız o. Schengen’i de var, kaçmıyor. Belözoğlu’ndan, Çağlar’dan ve Çeviker Ailesi’nden aldığı para 10.000.000 dolar. O parayla isteseydi kaçardı. Çorlu’ya annesiyle vedalaşmaya gidiyor” diye yanıt verdi.

“’Daha fazla faiz verdiğini duyduk, verdik’ demiyorlar da, ‘Seçil bizi kandırdı’ diyorlar!”

Seçil Erzan’ın cezaevindeki durumunun çok kötü olduğunu, çok ağladığını, “Suçluyum ama ben de battım” dediğini söyleyen Karaaslan, şöyle devam etti:

“Bir tek Belözoğlu masum”

“Bence nitelikli yalanlar değildi İsmail Bey. Bu belgelerle bu kadar parayı siz bankacıya verir misiniz? ‘Daha fazla faiz verdiğini duyduk, verdik’ demiyorlar da diyorlar ki ‘Seçil bizi kandırdı.’ Seçil yalancı, diyecek lafım yok. Seçil’in yüzüne söyledim. Ama 4.000.000 dolar alabilecek nitelikli bir yalan söylemiyor. Bir tek Belözoğlu masum. Niye? Çünkü Volkan Bahçekapılı’nın getirdiği evrakı beğenmiyor. Ertesi gün bankaya damlıyor. Asiye Öztürk’ten çift imza alan tek ve ilk insan. Diğerlerinin hepsi Seçil’in paraları ödeyemeyeceği duyulunca evrak peşine düşüyor.”

“Nitelikli bir yalan söylemesine gerek olmadan insanlar kulaktan kulağa reklamla paralarını teslim etmiş”

Nitelikli bir yalan söylemesine gerek olmadan insanlar kulaktan kulağa reklamla paralarını teslim etmiş. Siz verir misiniz? Ben 1.000 dolar vermem o bloknotlara. Niye vermişler? Seçil’in çok faiz verdiğini bildikleri için."