Gündem

Aykut Erdoğdu: Kemal Bey'in arkasına saklananlar şahsi ikballeri için çok yanlış işler yapıyorlar!

"Birkaç kişi kendi ikballeri uğruna Cumhuriyet ve laiklik blokunu çatlatarak siyasal İslamcıların ekmeğine yağ sürüyor"

28 Ocak 2024 08:49

27. Dönem CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, Sözcü yazarı Uğur Dündar’a gönderdiği mektubunda, “Kemal Beyin arkasına saklananlar şahsi ikballeri için çok yanlış işler yapıyorlar” dedi.

Erdoğdu, isim vermediği mektubunda, “Bunların yaptıkları yüzünden bu son seçim kaybedilirse kendini bilmez bir güruh ‘Aleviler yüzünden kaybedildi’ diyecek!.. Seçim kazanıldığında aynı güruh ‘Alevilere rağmen kazanıldı’ diye ortaya çıkacak!.. Ve Aleviler CHP’ye küstürülecek... Bunun ülkemiz sosyolojisi açısından çok ağır sonuçları olur” uyarısında bulundu.

Erdoğdu, “Birkaç kişi kendi ikballeri uğruna Cumhuriyet ve laiklik blokunu çatlatarak siyasal İslamcıların ekmeğine yağ sürüyor, böylece hem partiye hem ülkeye büyük zarar veriyor... Biz de olanları uzaktan kederle izliyoruz” ifadelerini kullandı.

Aykut Erdoğdu’nun mektubu şöyle:

Değerli Uğur Ağabey, Sizin de yakından bildiğiniz gibi; Aleviler cumhuriyetin ve laikliğin en güçlü savunucularıdır... Bugün Anadolu’nun en ücra köşelerinde cumhuriyeti hala savunabiliyorsak, bunda Atatürk’ün eşsiz emanetine gönül veren her yurttaş gibi; Alevilerin de büyük katkısı, emeği ve fedakarlığı var... Belediye başkan adaylarının belirlendiği şu günlerde aday gösterilmeyen bazı isimlerin Aleviliğin ardına sığınmaya çalışmalarını, Alevi insanlarımıza yapılan büyük haksızlık olarak değerlendiriyorum. Hele böyle insanların hayatı boyunca tek kuruş haram yememiş, zerafeti ve mütevaziliğiyle tarihe geçmiş önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardına saklanmalarına ve onun itibarına zarar vermelerine gönlüm razı olmuyor...

Siyasette aktif olduğum dönemde bu tiplere karşı hep mücadele ettim... Kemal Beyi bu tiplerden korumaya çalıştım... Kemal Bey seçimi kazanmak için çok çabaladı... Çok risk aldı... Hatalar da yaptı... Ama bu kadar ağır ve incitici bir linçi hak etmedi... İmkansız bir yarışı başa baş noktasına getiren Kemal Beyin temelini attığı ittifak becerisiydi... Hem aslanı hem ceylanı son ana kadar kucağında tutabildi!.. Bu kadarını yapabildi...

Benim gördüğüm; Kemal Bey, CHP’ye seçimlerde zarar vermemek için bir adım geride duruyor... Zorunlu hallerde tavsiyelerini yönetime iletiyor... Kemal Beyin yüreğini yaralayan çok derin kırgınlıkları olduğunu tahmin ediyorum... Hepimizin var... Hem Özgür Başkanın hem Ekrem Başkanın bu duruma çok üzüldüklerini de tahmin ediyorum... Onların da Kemal Beyi benden farklı gördüklerini sanmıyorum...

Şimdi Kemal Beyin arkasına saklananlar şahsi ikballeri için çok yanlış işler yapıyorlar... Özellikle tekraren belirtiyorum; böyle davranarak Kemal Beyin itibarına zarar veriyorlar... Bunların yaptıkları yüzünden bu son seçim kaybedilirse kendini bilmez bir güruh “Aleviler yüzünden kaybedildi” diyecek!.. Seçim kazanıldığında aynı güruh “Alevilere rağmen kazanıldı” diye ortaya çıkacak!.. Ve Aleviler CHP’ye küstürülecek... Bunun ülkemiz sosyolojisi açısından çok ağır sonuçları olur...

Birkaç kişi kendi ikballeri uğruna Cumhuriyet ve laiklik blokunu çatlatarak siyasal İslamcıların ekmeğine yağ sürüyor, böylece hem partiye hem ülkeye büyük zarar veriyor... Biz de olanları uzaktan kederle izliyoruz... İçten saygılarımla, Aykut Erdoğdu.

"Partide çok açık şekilde Kürt ve Alevi tasfiyesi yapılıyor"

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenlerin tasfiye edildiğini iddia ederek partisinden istifa etmişti. İlgezdi istifasını duyururken “CHP'nin her kademesinde gece gündüz görev yapmış 40 yıllık bir partili olarak bu yaşananlar hem beni hem de milyonlarca partilimizi üzmüştür. Partimizin değerlerinin bu kadar hoyratça harcanmasına gönlüm razı değildir. Bu vesileyle 40 yıldır mensubu bulunmaktan onur duyduğum partimden istifa ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

İlgezdi, "Partide çok açık şekilde Kürt ve Alevi tasfiyesi yapılıyor. Bizi ziyaret eden arkadaşlara, 'Arzu ederseniz aday olmam.' dedim. Ataşehir'i kucaklayacak, Ataşehir'in de ortak kabulleneceği bir aday olmalı. Nezaketen bana sorulmadı. CHP ilçe başkanına ve örgütüne bu kadar saygısızlık olabilir mi?" diye konuşmuştu.