Politika

Baba AKP'den başkan adayı, oğlu FETÖ itirafçısı

"Villasında ağırlandık, Fethullah Gülen vakit namazlarından çıkıp sohbetler yapıyordu"

26 Şubat 2024 08:37

Denizli'de, FETÖ soruşturması kapsamında yargılanan ve ABD'de Fethullah Gülen'i ziyaret ettiğini anlatan iş insanı Mustafa Can Pekdemir'in babası Halil Pekdemir'in AKP tarafından Pamukkale Belediye Başkan adayı olarak belirlendiği bildirildi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra birçok iş insanı, FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklandı ve ardından çoğu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Örgütün siyasi ayağına dokunulmazken, Denizli'de FETÖ soruşturması kapsamından yargılanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan iş insanı Mustafa Can Pekdemir'in babası Halil Pekdemir, AKP tarafından Pamukkale Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

Tutuksuz yargılandı

Halk.tv.com.tr Özel Haber Müdürü Seyhan Avşar'ın haberine göre, Can Pekdemir, Denizli'de FETÖ/PDY'nin finans yapılanmasına ilişkin davada 145 sanık arasında yer aldı. Etkin pişmanlık sayesinde tutuksuz yargılanan Pekdemir, savunmasında, Pekdemir marketler zinciri ile ilgili görevi gereği yaptığı yurt dışı seyahatlerinden bahsetti. Bu seyahatlerden birinin, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatılan Denizli İşadamları Derneği (DİAD) yönetimiyle ABD'ye yapıldığını açıkladı.

"Gülen'in villasında ağırlandık"

Can Pekdemir, Denizli İşadamları Derneği yöneticileri Serdar Kundak, Ali İhsan Kahveci ve Huzeyfe Kaya ile ABD'ye seyahat ederek, New York'tan Pensilvanya'ya geçip Fethullah Gülen'i ziyaret ettiklerini ifade etti. Yedi gün süren gezinin dördüncü gününde Pensilvanya'ya geçiş yapıldı. Pekdemir, bu tür ziyaretlerin birçok işadamı ve siyasetçi tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, Gülen'in villasında ağırlandıklarını ve burada dini içerikli sohbetlere katıldıklarını anlattı.

Birçok aile üyesi FETÖ üyeliğinden yargılandı

Bu kadar önemli itiraflarda bulunan Mustafa Can Pekdemir'in babası Halil Pekdemir'in AKP'den aday gösterilmesi dikkat çekti. Öte yandan Pekdemir ailesinden pek çok isim FETÖ üyeliğinden yargılandı.