Dünya

Babil'deki Haşdi Şabi karargâhına hava saldırısı

Bakanlık kaynağı "Patlama ekipman, silah ve araçları vurdu" dedi

20 Nisan 2024 07:20

T24 Dış Haberler

Irak'ın Babil vilayetinde Haşdi Şabi'ye bağlı karargâha hava saldırısı düzenlendiği bildirildi. Haşdi Şabi, saldırıdan ABD'yi sorumlu tutarken ABD Merkez Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada "Amerika Birleşik Devletleri bugün Irak'ta hava saldırısı düzenlememiştir" denildi. 

Haşdi Şabi Babil Basın Ofisi'nin Facebook hesabından yapılan açıklamada, "Babil'de askeri Kalso Üssü'ndeki Kalkan, Seraya el-Cihad ve Nuhba Müdürlüğü'ne ABD tarafından düşmanca hava saldırısı düzenlendi" ifadesi yer aldı.

 

AFP'ye göre bakanlık yetkilisi saldırıda bir kişinin öldüğünü ve sekiz kişinin yaralandığını söylerken, askeri kaynak üç Iraklı askeri personelin yaralandığını söyledi.

Bakanlık kaynağı "Patlama ekipman, silah ve araçları vurdu" dedi.

ABD ordusu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada saldırının arkasında kendi güçlerinin bulunmadığını belirtti. ABD Merkez Komutanlığı, X üzerinden yaptığı açıklamada "Amerika Birleşik Devletleri bugün Irak'ta hava saldırısı düzenlememiştir" dedi ve Amerikan güçlerinin bir saldırı düzenlediğine dair haberlerin "doğru olmadığını" ekledi.

Haşdi Şabi, şu anda Irak güvenlik güçlerinin bir parçası. Halk Seferberlik Güçleri, Halk Seferberlik Komitesi ya da Halk Seferberlik Birlikleri olarak da biliniyor.