Gündem

"Bağlar Belediyesi'nde usulsüzlük" iddiaları bitmiyor

Mülkiye müfettişlerinin adli soruşturma sonuçlandıktan sonra idari inceleme yapılacağı belirtildi

04 Mart 2024 11:19

Diyarbakır Bağlar Belediyesi'nde, AKP'li Başkan Hüseyin Beyoğlu'nun onayıyla, rüşvet ve sahte imza iddialarının ardından şimdi de fahiş fiyatlarla yapılan asfalt ihalesi tartışmaları sürüyor.

Diyarbakır'ın AKP'li Bağlar Belediyesinde yaşanan rüşvet, usulsüz iş takibi, sahte imzalarla arsa satışı ve son olarak adrese teslim asfalt ihalesi gibi iddialar sürüyor. Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun onayıyla yapılan ihalede, şartnamenin belirli firmalara uygun hazırlandığı ve ihaleyi Berka şirketinin aldığı belirtiliyor.

Suç duyurusu, ihbar olarak kaydedildi

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Bağlar Belediyesi'ndeki ihale sürecinin Kamu İhale Kanunu'na aykırı olduğunu iddia ederek Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu, soruşturma yerine ihbar olarak kaydedildi ve ilgili belgelerin Emniyet Müdürlüğü'ne acilen gönderilmesi istendi.

4 firmanın da bağlantılı olduğu iddiası

Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun evrak göndermekteki direnci sonrası, savcılık evrakların gönderilmemesi halinde gözaltı yapılacağını bildirdi. İddialara göre, Bağlar Belediyesi'ndeki asfalt ihalesine katılan dört firmanın birbirleriyle de bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, yapılan bir inceleme sonucunda, ihale bedelinin gerçek değerinin yaklaşık üçte biri olduğu belirlendi.

Müfettişler, soruşturma sonucu bekliyor

2021'de başlatılan ve kamu zararına yol açtığı iddia edilen asfalt ihalesi soruşturması, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3 yılda tamamlanamadı. Belediye Başkanı'nın AKP'li ve görevde olması, soruşturmanın ilerlemesini etkilediği düşünülüyor. İhaleyle ilgili iddialar, mülkiye müfettişlerinin de dikkatini çekti ve adli soruşturma sonuçlandıktan sonra idari inceleme yapılacağı belirtildi.

İmamlık yaparken malulen emekli oldu

Hüseyin Beyoğlu'nun Diyanet’e bağlı imamlık yaparken Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinden akıl sağlığının yerinde olmadığına ilişkin rapor aldığı ve ardından malulen emekli olduğu öğrenildi.

Emekliliği elde ettikten sonra yeniden hastaneye giderek bu kez "Akıl sağlığının yerindedir" şeklinde rapor aldığı, ardından da Yalar olan soyadını Beyoğlu olarak değiştirdiği ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde de AKP’den Bağlar Belediye Başkan adayı olduğu bildirildi. Beyoğlu hakkında bir müteahhitten ruhsat ve kazı izni için rüşvet aldığı gerekçesiyle Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesine icbar suretiyle irtikâp suçundan açılan davada da evine en yakın polis merkezine imza vermek koşuluyla adli kontrol kararı ve yurtdışına çıkış yasağı bulunuyor.

TIKLAYIN - Bağlar Belediyesi’nin kayyım atanan başkan ve yardımcısının yargılandığı davada çarpıcı detaylar: Rüşvete zam yapmışlar!