Gündem

Bahar şenliğini yasaklayan ODTÜ Rektörlüğü, 100. Yıl Şenliği’ne de engel oldu

26 Ekim 2023 18:31

Ege Vural Hükümdar

Bahar şenliğini geçen yıl üniversite tarihinde ilk kez yasaklayan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü’nden bir engel de Cumhuriyet temalı 100. Şenliği etkinliğine geldi.

ODTÜ öğrenci toplulukları, Cumhuriyet'in 100. yılının kutlanması için düzenlemek istediği “Cumhuriyetin 100. Yılı Şenliği ve Kermesi” etkinliği için Rektörlüğe bağlı Kültür İşleri Dairesi’ne ıslak imzasıyla başvuru yaptı. Ancak öğrenci topluluklarının aktardığına göre, başvuru yanıtsız bırakıldı. 

Öğrencilere etkinliğe izin verilmeyeceği söylenmiş

T24’ün ulaştığı ODTÜ Kültür İşleri Dairesi yetkilisi, kendilerine ulaşan dilekçe olmadığını söyledi.  ODTÜ’deki on ayrı öğrenci topluluğu ise ıslak imzalı dilekçelerini elden teslim ettiklerini bildirdi. Topluluklarda yer alan bazı öğrencilere etkinliğe izin verilmeyeceğinin sözlü olarak bildirildiği öğrenildi.

Bu yıl bahar ayında yapılması planlanan ODTÜ Bahar Şenlikleri, Kahramanmaraş merkezli depremler gerekçe gösterilerek iptal edilmiş, öğrenciler ise iptal kararının depremler nedeniyle değil, Rektörlüğün şenliklerin yapılmasını uygun görmediği için verildiğini söyleyerek, tepki göstermişti.