Gündem

Bakan Yerlikaya: “SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı

03 Mayıs 2024 08:12

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 77 ilde gerçekleştirilen "SİBERGÖZ-37" operasyonları hakkında bilgi verdi. Operasyon, Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında yapıldı ve sonucunda 156 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya, "Çocuklarımızı koruma konusunda son derece hassasız. Kara Vatan'da olduğu gibi Siber Vatan'da da polislerimiz 7/24 görev başında" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda, il emniyet müdürlüklerinin siber suçlarla mücadele şubeleri tarafından yürütülen operasyonlar Adana'dan Zonguldak'a kadar birçok ilde eş zamanlı olarak düzenlendi. Operasyonda, CPS (Çocuk Koruma Sistemi) ve NCMEC (Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi) ile yapılan uluslararası iş birlikleri sonucu şüphelilerin çocuklara ait cinsel içerikli fotoğrafları ve videoları bilgisayar ortamında indirdikleri tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu. Bakan Yerlikaya, operasyonları başarıyla gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.