Dünya

Black Eyed Peas'in Polonya konserindeki gökkuşaklı mesajı iktidar partisinin tepkisini çekti

03 Ocak 2023 14:55

Polonya’da hükûmetin LGBTİ+ karşıtı tutumuna rağmen devlet televizyonu sponsorluğunda düzenlenen yılbaşı gecesi Black Eyed Peas konserinde grup üyeleri gökkuşağı bantları taktı. 

Daily Mail’de yer alan habere göre, Black Eyed Peas grubunun dört üyesi will.i.am, Apl.de.ap, J. Rey Soul ve Taboo, Polonya’da yılbaşı gecesi verilen konserlerinde LGBTİ+ye desteklerini göstermek üzere gökkuşağı desenli kol bantları taktı. 

Polonya devlet televizyonu TVP sponsorluğunda düzenlenen konserde grubun verdiği LGBTİ+ destek mesajı, LGBTİ+ karşıtı bir politika izleyen iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi (PiS) üyelerinin tepkisini çekti.

Parti üyesi Marcin Warchol, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “TVP2’de LGBTİ+ propagandası. UTANÇ” yazdı.

Warchol’a Twitter üzerinden yanıt veren grup üyesi will.i.am “Birlik, tolerans, anlayış, teklik, saygı, çeşitlilik, kapsayıcılık. BU SEVGİDİR. İnsanlar insandır ve dünya üzerindeki farklı insanlara karşı onur ve sevgi duymalıyız. Ülkenizi seviyorum” yazdı. 

Warchol, will.i.am’e yanıtında Black Eyed Peas grubunun LGBTİ+ karşıtı yasaların bulunduğu Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nı neden boykot etmediklerini sorarak “Prensiplerinizi kâr için sattınız. İkiyüzlülük” dedi.

will.i.am ise yanıtında “Bu yerlere SEVGİ yaymak için gittik. Oraya doğrudan giderek onlara ilham vermeye, sevgi yaymaya çalışırken neden boykot edesiniz?” dedi.