Ekonomi

Borsa İstanbul’da bugün en çok kazandıran hisseler

26 Şubat 2024 17:39

BIST 100 günün ilk saatlerinde rekor seviyesini 9.449 puana kadar taşıdıktan sonra yatay hareketine devam etti. BIST 100 endeksi, haftaya alıcılı başladı, ancak sabah seansında rekor seviyeye ulaşıldıktan sonra kazanımlar korunamadı. Gün içi işlemlerde 9.320 puana kadar sarkan endeks, ilerleyen saatlerde 9.400 puandaki direnç bölgesini bir kez daha test etse de son saate girildiğinde bu noktadan gelen satışlarla bir miktar geriledi. Kapanışa doğru yüzde 0,2 oranında kısmi düşüşe sahip endeks, 9.350 puan bandında hareket ediyor.

BIST 100 endeksinin 19 Şubat’tan bu yana 9.400 puan seviyesini kıramadığı görülürken destek noktası olarak daha yüksek dip seviyeler kaydetmeye devam ediyor.

Borsa İstanbul’da bugün yüzde 5’in üzerinde yükseliş gören bilişim ve teknoloji, öne çıkan sektörler oldu. Ancak Bankalar, yüzde 3’e yakın gerileme görerek endeksi aşağı çeken sektör oldu. Buna bağlı olarak mali endeks, yüzde 1’e yakın düşüş görürken sınai ve hizmet endeksi, kısmi yükselişlere sahip.

BIST 100’de bugün çok yükselen ve düşen hisseler

BIST 100’de en çok yükselen 5 hisse şu şekilde sıralandı:

KLSER

MIATK

KCAER

SDTTR

BERA

Bugün BIST 100’de satıcılı hareket eden hisseler şöyle sıralandı:

ISGYO

VAKBN

AKFGY

OYAKC

HALKB

 

Borsa İstanbul genelinde 30’u aşan sayıda hisse tavan fiyatına ulaştı. PSGYO ve AYCES payları, bugün taban fiyatından işlem görerek en çok kaybettiren hisseler oldu.