Dünya

Bu yaz Paris'in bazı bölgelerine QR kodu olmadan erişim yasak olacak

16 Mayıs 2024 09:02

T24 Dış Haberler

Fransa'nın başkenti Paris bu yaz bölgelere bölünecek ve belirli bölgelere girmek isteyen herkesin geçiş için telefonundan QR kod göstermesi gerekecek.

Temmuz ayında başlayacak Olimpiyat Oyunları çevresinde artan güvenlik önlemleri kapsamında kent genelinde özel önlemler alınacak. Bölge sakinleri de dahil olmak üzere belirli bölgelere girmek isteyen herkesin, polis tarafından yönetilen bir platform üzerinden özel bir bilete başvurması gerekecek.

Çoğunlukla araç kullanan kişiler için geçerli olan bu düzenleme, açılış töreninin gerçekleştirileceği merkezdeki Sen Nehri çevresindeki "gri bölge" olarak adlandırılan alana girmek için yayaların da QR kodu göstermesini gerektirecek. 

Kodlar, her bölgenin girişindeki erişim noktalarında görevliler tarafından kontrol edilecek. Geçiş başvuruları esnasında çeşitli evraklar yüklenmesi gerekiyor. Açılış törenindeki gri bölge, 18 Temmuz'dan 26 Temmuz'a kadar 8 günlük bir süre boyunca uygulamaya tabi olacak. 

Bu politika, pandemi sırasında birçok ülkenin, insanların aşı olduklarını kanıtlamaları ve belirli mekanlara veya ulaşım araçlarına erişmeleri için telefon uygulamalarında saklanan QR kodlu geçişleri uygulamaya koyduğu 'Covid geçiş kartı' sisteminin yankılarını taşıyor.