Dünya

Burger King'e "Whopper burger çok küçük" davası

Whopper'ın yüzde 35 daha büyük gösterildiği ve reklamda müşterilere gerçekte servis edilenin iki katından fazla et kullanıldığı iddia ediliyor

30 Ağustos 2023 08:32

T24 Dış Haberler

ABD'li bir yargıç, Burger King'e, Whopper burgerini menülerinde gerçekte olduğundan daha büyük gösterdiğini iddia eden bir dava açılması gerektiğine hükmetti.

Dava, fast food devini, burgeri daha etli bir köfte ve "ekmeğin üzerinden taşan" malzemelerle göstererek müşterileri yanıltmakla suçluyor.

Burger King'e karşı açılan toplu davada, Whopper'ın yüzde 35 daha büyük gösterildiği ve reklamda müşterilere gerçekte servis edilenin iki katından fazla et kullanıldığı iddia ediliyor.

Burger King web sitesi Whopper'ı, diğer bileşenlerin yanı sıra "gerçek etli" sığır köftesi içeren "hepsini yöneten burger" olarak tanımlıyor.

Diğer fast food zincirleri de davalarla karşı karşıya

Diğer fast food zincirleri de yakın zamanda yanlış reklam iddiaları nedeniyle yasal zorluklarla karşı karşıya kaldı.

Bu yılın başlarında ABD'de Taco Bell, reklamı yapılan dolgunun yarısını içerdiği iddia edilen pizza ve dürümler sattığı için dava edilmişti.

Geçtiğimiz yıl New York'ta bir kişi McDonald's ve Wendy's'e karşı bir toplu dava açarak iki şirketi haksız ve aldatıcı ticari uygulamalarla suçladı. Dava, McDonald's ve Wendy hamburgerlerinin pazarlama materyallerinde gerçekte olduğundan en az yüzde 15 daha büyük gösterildiğini iddia ediyordu.