Gündem

Can Atalay'dan Çorlu tren katliamı karar duruşması çağrısı: Bu sadece bir dava değil, aynı zamanda bir vicdan meselesi

Çorlu tren katliamı davasının 18. duruşmasında da karar çıkmamış, dava 29 Şubat tarihine ertelenmişti

28 Şubat 2024 20:43

T24 Haber Merkezi

Gezi hükümlüsü Can Atalay, yarın on dokuzuncu duruşması görülecek Çorlu tren katliamı davası için çağrıda bulundu. Atalay'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kamuoyunu yarın 09.00'da Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşecek bu davada yakınlarını kaybeden ailelerin yanında olmaya ve bu davaya sahip çıkmaya davet ediyorum. 7 yıl önce yaşanan bu katliamın sorumlularının hesap vermesi için hep birlikte sesimizi daha da yükseltmeliyiz" ifadeleri kullanıldı.

TIKLAYIN - Çorlu tren katliamı davasının 18. duruşmasında da karar çıkmadı

8 Temmuz 2018 yılında meydana gelen, 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği ve 300’den fazla kişinin yaralandığı Çorlu tren katliamına ilişkin 13 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması yarın görülecek. Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekilliği geçtiğimiz günlerde düşürülen Atalay, katliama ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"Çorlu'da yaşanan bu acının tekrarlanmaması için adaletin tecelli etmesi şart" diyen Atalay'ın açıklamasının tam metni şöyle:

"Yarın, 29 Şubat 2024 tarihinde, Çorlu Tren Katliamı davasının karar duruşması görülecek.

Bir sosyal cinayetin daha cezasızlıkla sonuçlanmaması ve katliamın gerçek sorumlularının yargılanması için kamuoyunu yarın 09:00'da Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşecek bu davada yakınlarını kaybeden ailelerin yanında olmaya ve bu davaya sahip çıkmaya davet ediyorum.

7 yıl önce yaşanan bu katliamın sorumlularının hesap vermesi için hep birlikte sesimizi daha da yükseltmeliyiz.

Unutmayalım, bu sadece bir dava değil, aynı zamanda bir vicdan meselesidir.

Çorlu'da yaşanan bu acının tekrarlanmaması için adaletin tecelli etmesi şarttır."