Politika

Özgür Özel'den Cumhur İttifakı'na Hüda-Par üzerinden eleştiri: Yanlarına eski domuz bağcıları aldılar, korku ittifakı kurdular

28 Mart 2024 14:15

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhur İttifakı'nı 'korku ittifakı' olarak niteledi. "AK Parti ile MHP her gün birbirine benziyor. Yanlarına bir de Hüda-Par'lıları, eski domuz bağcıları aldılar" diyen Özel, "Ve o korku ittifakı karşısında bizim ittifakımızın adı, umudun, güzelliklerin ittifakı" ifadelerini kullandı.

Muğla'da halk buluşmasına katılan Özgür Özel'in konuşmasından öne çıkanlar:

"Akbelen'de kararı geri çektiler ama 1 Nisan'dan sonra geri gelebilir"

Akbelen’deki mücadele tüm Türkiye’nin dilinde. Orada bulunan santrale kömür yetişmediği için yeni maden alanları eklenerek, büyütülmeye çalışılıyor.  Geçtiğimiz günlerde bir genelge ile o alan büyütülmeye kalkıldı. Ardından Muğlalı olmayan, Muğla’yı bilmeyen, nasıl Ak Partili olduğu belli olmayan biri çıktı.

Sakın ha sakın kimse o geri almanın kalıcı olduğunu sanmasın. Seçim öncesi yaratılacak infialden korkup o kararı geri çektiler. 1 Nisan’dan sonra o karar geri gelebilir. Ama biz buradayız.

"Gençleri sandığa bekliyoruz"

"Gençler, sizden özellikle rica ediyorum. Evet, bu hükümet sizi bu ülkeden soğuttu. Her biriniz yurt dışına gitmek istiyorsunuz. Her biriniz, yarınlarınız için kaybolan umutlarınızın tazelenmesini istiyorsunuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu cumhuriyeti kurdu ama bunu genel başkanlara, milletvekillerine, belediye başkanlarına emanet etmedi, gençlere emanet etti. Biz, festivalleri, konserleri yasaklayan, gençlerin üniversitelerine kayyum atayan, ne yiyeceğine, ne içeceğine, ne giyeceğine karışan bu anlayışa karşı, gençleri yanında ve arkasında olacağız. Ama bunun için, 31 Mart Pazar günü, gençleri kendilerine, geleceklerine, ülkelerine sahip çıkmak için sandık başına bekliyoruz. Bütün gençleri sandığa bekliyoruz.

"Yanlarına eski domuz bağcıları aldılar" 

AK Parti ile MHP her gün birbirine benziyor. Yanlarına bir de Hüda-Par'lıları, eski domuz bağcıları aldılar. Kadınlarına saygısızca davranıyorlar. Ve o korku ittifakı karşısında bizim ittifakımızın adı, umudun, güzelliklerin ittifakı. Ve onların adı Cumhur İttifakı, bizimkinin adı Türkiye ittifakı. Türkiye ittifakı, adını ülkemizden, gücünü milletimizden, renklerini ay-yıldızlı şanlı bayrağımızdan alır."