Gündem

Çevre Bakanı Özhaseki: Dünyada yeşil varlığını artıran enden ülkelerden biriyiz, iktidarımızda 7 milyardan fazla ağaç diktik

30 Nisan 2024 11:49

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, iklim değişikliğine yönelik önlemler aldıklarını belirterek, "Yeşil varlığımızı artırıyoruz. Dünyadaki yeşil varlığını ve orman alanlarını artıran ender ülkelerden biriyiz. Bizim iktadarımız döneminde 7 milyardan fazla ağaç diktik" diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dünya Bankası ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde başlatılan 'Türkiye Karbon Piyasası Geliştirme Projesi'nin açılış etkinliğine katıldı.

Türkiye'yi iklim değişikliğinin meydana getireceği hasar ve zorluklardan korumak için de gayret gösterdiklerini vurgulayan Özhaseki, "Karadeniz'de meydana gelen seller, ülkemizin güneyi ile batısında meydana gelen yangınlar, heyelan tehlikesi ve kuraklık gibi benzer iklim değişikliğinin meydana getirmiş olduğu hasarları hep birlikte izliyoruz.

Dünyadaki ısı gittikçe artıyor. 20 yıldan fazla belediye başkanlığı yaptım, o bölgede bile yağış gittikçe azalıyordu. İçmek için kullandığımız sular daha derine iniyordu. Kuraklığın da her anlamda etrafı etkilediğini hissedebiliyorduk. Paris İklim Anlaşması'nda taraf olduk ve 2053 net sıfır emisyon hedefimizi koyduk.

Yeşil ve orman varlığını artıran ender ülkelerden birisiyiz. Bizim kendi iktidarımız döneminde 7 milyardan fazla ağaç diktik. Geçtiğimiz hafta Erciyes Dağı'nda da 271 bin ağacı toprak ile buluşturduk
" diye konuştu.