Gündem

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü açıkladı: Dilan Polat, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde mi?

Polat'ın rahatsızlığı dolayısıyla 5 Kasım 2023'ten sonra müteaddit defalar sağlık kuruluşlarına sevk edildiği ifade edildi

09 Ocak 2024 21:27

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Kara para aklama iddiasıyla tutuklanan sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi Dilan Polat'ın Marmara Ceza İnfaz Kurumları Devlet Hastanesi tarafından verilen sağlık kurulu raporuna istinaden, 29 Aralık 2023'te Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Psikiyatri Polikliniğine sevk edildiğine, muayene sonucunda Polat'ın aynı gün hastaneye yatırıldığı ve tedavisinin tamamlanması üzerine dün taburcu edilerek ceza infaz kurumuna alındığı belirtildi. 

Kara para aklama iddiasıyla tutuklanan sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi Dilan Polat'ın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğü iddia edildi. 

4 yıldır antidepresan ilaçları kullandığı öğrenilen Dilan Polat’ın 29 Aralık günü ilaçları bittiği için İstanbul Bakırköy’de bulunan Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği bilgisi gelmişti. Hastanede yapılan tetkiklerin ardından ünlü fenomen yeniden Silivri’deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldüğü belirtilmişti. 

Polat’ın avukatı Hüseyin Kaya, “Müvekkil çocukları için çok üzülüyor. Bu yüzden de sanırım psikolojisi gittikçe kötüleşiyor. Yürümekte zorlanıyor. Benimle görüştüğü zamanlarda yüzünde uyuşma olduğunu söyledi. Sanırım bu da strese bağlı. Müvekkil sakinleştirici ve destek hapları kullanıyordu” demişti. 

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, Polat'ın "11 gündür hastanede olduğuna" ve "yılbaşını ailesiyle birlikte geçirdiğine" ilişkin haberler üzerine kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, Polat'ın rahatsızlığı dolayısıyla 5 Kasım 2023'ten sonra müteaddit defalar sağlık kuruluşlarına sevk edildiği ifade edildi.

Polat'ın 15 Aralık 2023'te hastalık gerekçesiyle yaptığı başvuru üzerine, Marmara Ceza İnfaz Kurumları Devlet Hastanesi tarafından verilen sağlık kurulu raporuna istinaden, 29 Aralık 2023'te Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Psikiyatri Polikliniğine sevk edildiğine işaret edilen açıklamada, muayene sonucunda Polat'ın aynı gün hastaneye yatırıldığı ve tedavisinin tamamlanması üzerine dün taburcu edilerek ceza infaz kurumuna alındığı kaydedildi.

Polat'ın hastanede kaldığı sürede Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 83. maddesi hükmü gereği, ailesiyle bir defaya mahsus olarak 5 Ocak 2024'te kapalı görüşme yaptığı aktarılan açıklamada, "Tutuklu Dilan Polat'ın yılbaşını ailesiyle geçirdiği ve adı geçene ayrıcalık tanındığı yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır. Söz konusu iddialar iyi niyetten uzak, kamuoyunda olumsuz algı oluşturma amaçlıdır" denildi.

TIKLAYIN - Ruh sağlığı ve sinir hastalıkları hastanesine götürülen Dilan Polat’ın avukatı: Psikolojisi gittikçe kötüleşiyor

TIKLAYIN - Dilan Polat'ın avukatı: Felç olma ihtimali yüksek

TIKLAYIN - Kara para aklama iddiasıyla tutuklanan Dilan Polat adına yeni şube açıldı

TIKLAYIN - Kanal D: Dilan Polat, 11 gündür Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yatıyor

TIKLAYIN - Dilan Polat’ın kremleri Lüleburgaz’daki bal ormanına mı döküldü?