Gündem

CHP’de Denizli Büyükşehir Belediyesi için özel çalışma

Kılıçdaroğlu, Denizli’de Cumhurbaşkanlığı seçimini 41 bin oy farkla kapatmıştı  

24 Ocak 2024 12:20

Yerel seçimlerde, elindeki 11 büyükşehirin yanı sıra AKP’li belediye başkanlarınca yönetilen bazı büyükşehirleri de kazanmayı hedefleyen CHP, bu kapsamda özel çalışma yürütüyor. Seçimin bıçak sırtı geçmesi beklenen Bursa ve Balıkesir’de adaylarını belirleyen CHP’nin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yarışı 41 bin oy farkla kapattığı Denizli’de de bu hafta adayını belirlemesi bekleniyor. İyi Parti’nin ise CHP’nin adayına göre hareket edeceği öğrenildi. 

 CHP’nin bu hafta Parti Meclisi’nde aralarında Antalya ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının da bulunduğu birçok il ve ilçede adaylarını belirlemesi beklenirken, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan 41 bin fazla oy aldığı Denizli için de özel çalışma yürütülüyor. AKP’nin bir dönem daha aday gösterdiği Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2019 yerel seçimlerini MHP’nin de desteğiyle 321 bin 726 oyla kazanmış, Millet İttifakı’nın adayı olarak seçime giren İyi Partili Ümit Bahtiyar ise 279 bin 412 oyda kalmıştı. HDP’nin 8 bin 853, Demokrat Parti’nin 7 bin 224, Saadet Partisi’nin de 4 bin 955 oy aldığı Denizli’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortaya çıkan fark, 31 Mart yerel seçimlerinin kazanılabileceği düşüncesiyle CHP’nin Denizli’ye yönelik özel çalışma yürütmesine neden oldu. 

 Genel Merkez’e rapor sunuldu

 CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu ve PM üyesi Alkın Denizaslanı’nın kentte yürüttükleri çalışmaya ilişkin raporu Genel Merkez’e sundukları öğrenilirken, anketlerin de son ana kadar devam edeceği belirtildi. CHP’nin ilk olarak, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ı Büyükşehir adayı olarak göstermeyi planladığı ancak Doğan’ın, “Merkezefendi kazanılamazsa Büyükşehir de zora girer” gerekçesiyle ikna edilemediği için başka adaylara yönelindiği de ifade ediliyor.

Edinilen bilgiye göre Doğan’ın ikna edilememesi üzerine eski Denizli Mimarlar Odası Başkanı Özgür Savaş Bayar, eski Denizli CHP İl Başkanı Mahir Akbaba ile iş insanı Uğur Tatar, anketlerle değerlendiriliyor.

 İyi Parti, CHP’nin adayına göre hareket edecek

 Öte yandan “hür ve müstakil” stratejisiyle her il ve ilçede kendi adaylarıyla seçime girme kararı alan İyi Parti’nin ise, CHP’nin adayına göre hareket edeceği öğrenildi. İyi Parti kulislerinden edinilen bilgiye göre CHP’nin, parti tabanında kabul gören, partiyi bütünleştirecek bir aday göstermesi halinde İyi Parti, daha çok AKP’den oy alabilecek bir adaya yönelecek. CHP’nin, kendi içinde tartışmalı, kendi seçmenini bütünleştirmekte zorlanacak bir aday göstermesi halinde ise İyi Parti, CHP’den de büyük oranda oy alabilecek bir profilde adaya yönelecek. 

 Gelecek, SP ve Demokrat Parti’den ortak aday

 Bu arada Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin de Denizli’de birlikte hareket etmek yönünde bir çalışma yürüttüğü öğrenildi. Bu üç partinin il başkanları zaman zaman bir araya gelirken ortak bir aday üzerinde uzlaşma noktasına gelindiği de kulislerde konuşuluyor. Üç partinin ortak adayının, CHP listelerinden Meclis’e giren Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün’ün olabileceği ifade edilirken, kendi adaylarıyla seçime girme kararı alan DEVA Partisi’nin Denizli’de ortak adaya sıcak bakmadığı da öğrenildi.