Gündem

CHP'den AYM önünde açıklama: Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor

07 Mayıs 2024 10:54

CHP Genel Başkanı Gökhan Günaydın, AYM önünde bir basın açıklaması yaptı. Günaydın, kişisel verilerin işlendiğini ve bunun yurttaş güvenliğinin ihlal ettiğini kaydetti.

CHP'li Günaydın, AYM önünde açıklama yaptı. Kişisel verilerin rıza dışında işlenip, yurt dışına dahi aktarılabildiğini söyleyen Günaydın, TBMM'nin bu tarz düzenlemelere imza attığı sürece CHP olarak bu tutumu deşifre edeceklerini söyledi.

"CHP olarak deşifre edeceğiz"

 

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, AYM'ye yaptığı başvuruda, söz konusu kanun ile düzenlenen 'üye olmamakla birlikte terör örgütüne yardım', 'tazminat komisyonu', 'hükmün açıklanmasının geri bırakılması' ve 'kişisel verilerin korunması ve işlenmesi' hususlarının iptali ve yürürlüğün durdurulmasını talep etti. AYM önünde açıklama yapan Günaydın, kanunun 12 Mart'ta Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlatarak, "Bu kanunun gerek adalet komisyonundaki görüşmeleri sırasında hem komisyon üyesi arkadaşlarımız hem de milletvekillerimiz, gerekse genel kuruldaki görüşmeleri sırasında hepimiz kanunun içeriğinde bulunan anayasaya aykırı hükümlerin çıkartılması için gerekli yasal mücadeleyi yaptık. Kanun ile 'terör örgütüne üye olmamak birlikte terör örgütüne yardım' suçu düzenlenmektedir. Bu şu anda örneğin burada bir anayasal hak için protesto gösterisi yapan kişi ve grupların 'terör örgütüne üye olmamakla birlikte' diye başlayan keyfi söz dizimi üzerinden gözaltına alınmasına ve tutuklanmasına neden olabilir. Dolayısıyla bu düzenlemenin iptalini talep ediyoruz" dedi.