Politika

"CHP'den görüşme talebi yok" diyen HEDEP Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Tüm siyasi partiler ve toplumsal dinamiklerle görüşmeye açığız

05 Aralık 2023 17:54

HEDEP Eş Genel Başkanı Hatimoğulları Oruç, CHP’yle görüşmeniz olacak mı? sorusuna cevap verdi. Oruç “Şu an bir görüşme talebi yok. Biz tüm siyasi partiler ve toplumsal dinamiklerle seçimleri konuşmak üzere görüşmeye açığız” dedi.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

"O topraklar bizim topraklarımız, kayyımın toprağı değil"

Yerel seçimler için başvuruların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen Hatimoğulları Oruç, “Adaylarımız en geniş kent uzlaşısıyla seçeceğimizi ifade etmiştik. Her yerde olduğu gibi erkek egemen anlayışa karşı kadınların, gençlerin ve engellilerin bir adım öne çıkmasını istiyoruz, başvurularında daha büyük bir artış bekliyoruz. Bir adım öne çıkın ve lütfen bulunduğunuz her yerde aday olmak için başvurunuzu yapın. Biz her yerde kazanmak üzere yola çıkıyoruz. Bölge belediyeleri için ellerini ovuşturanlar bilsin ki onlara oradan ekmek çıkmaz. Halklarımız partimizin etrafını öyle bir sarıp sarmalayacak ki halkımızla beraber bizler kayyımlara karşı koruma kalkanı oluşturacağız. Çünkü orada bizim hayatlarımız var, bizler orada doğduk orada yetiştik, o topraklar bizim topraklarımız, kayyımın toprağı değil.

"Kaybedeceksiniz, bizim olanı geri alacağız"

Alın terimiz var bizim o taraklarda alın terimizi kayyımlara teslim edecek değiliz. İl, ilçe örgütlerimizle bizler tam takım sahadayız. Batı'da da sahadayız, çalışmalarımızı başlatmış durumdayız. Elini sıkmadığımız, kapısını çalmadığımız hiçkimse kalmayana dek sokaktayız. Bizler kazanmak için yola çıktık. Umut bizimle, halkımızın kararlılığı ve cesareti bizimle. Halkımızla birlikte bizler büyük kazanacağız. İrade hırsızlarına karşı halkın iradesi kazanacak ve gerçekten halklarımız büyük bir tarih yazacak bu seçimde. Gaspçılar, kayyımcılar, darbeciler halk düşmanları siz kaybedeceksiniz. 31 Mart yerel seçimlerinde halka karşı örülen bütün duvarları halkımızla birlikte paramparça edeceğiz. AKP, MHP kayyımlarını kendi çukurlarına göndereceğiz. Bizim olanı geri alacağız” dedi.

CHP sorusuna yanıt

Oruç, "CHP ile bir görüşmeniz olacak mı?" sorusuna, "Şu an bir görüşme talebi yok. Biz tüm siyasi partiler ve toplumsal dinamiklerle zaten seçimleri konuşmak üzere görüşmeye açığız. Herkesin görüşme talebine açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum." yanıtını verdi.