Seçim 2024

CHP'den listeye giremeyen Şükrü Genç: Aday olmadığımı televizyondan öğrendim

Genç, Sarıyer'den bağımsız adaylığını açıklamıştı

21 Şubat 2024 01:00

CHP'nin 31 Mart yerel seçimleri için yeniden aday göstermediği Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, seçime bağımsız aday olarak girme kararı aldığını açıkladı. Genç, "Kısa çöp, uzun çöpten hakkını alacak. Gelin demokrasi dersi verelim Sarıyer'de" dedi.

Sarıyer Belediye Başkanı Genç, CHP tarafından yeniden aday gösterilmeyince bir açıklama yapmış ve bu kararın CHP yönetimi tarafından gözden geçirilmesini talep etmişti.

Süren görüşmelerin ardından anlaşma sağlanamaması üzerine Genç, seçime bağımsız aday olarak girme kararı aldığını açıkladı.

Genç, yaptığı basın açıklamasında "Kimseye zarar vermeyeceğiz, kimseye kötü söz söylemeyeceğiz. Biz hep güzel konuştuk. Ama halkımızın çok güzel bir sözü var. Kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak. Gelin demokrasi dersi verelim Sarıyer'de" ifadelerini kullandı.

"Son güne kadar parti içinde adaylığım konusunda sorun olmadığı vurgulandı"

Habertürk Televizyonu canlı yayınına da katılan Genç, adaylık süreciyle ilgili olarak "27 Kasım 2023 tarihinde aday adaylık başvurusu yapıldı. Genel Merkez ve Sayın Ekrem İmamoğlu ile yapılan görüşmelerde adaylığımızla ilgili bir olumsuz sonuç bildirilmedi. Ekrem Bey'le Beylikdüzü ilçe başkanlığından bu yana bir dostluğumuz var. Kendisiyle birlikte çalıştık. Son güne kadar parti içinde adaylığım konusunda sorun olmadığı vurgulandı" diye konuştu.

"Aday olmadığımı televizyondan öğrendim"

Parti meclisi (PM) toplantısında alınan kararı basından öğrendiğini dile getiren Genç, "PM'de alınan kararı, aday olup olmadığımı televizyondan ve sosyal medyadan takip ettim. Ve aday olmadığımı televizyondan öğrendim. Yapılan bu yanlışlığa karşı 15 yıldır ilmek ilmek işlediğimiz Sarıyer'i kaybedeceğimizle ilgili basın açıklaması yaptım. Endişem koltuk sevdası, illa benim aday olmam değildi. Bu durumda kazanabileceğimiz sebebi kaybediyoruz dedim. 18 Şubat akşamına kadar umudumu taşıyacağımı belirttim. Partime bu konuda güvendiğimi ve kararın yeniden gözden geçirilmesini istedim. 19 Şubat'ta oluşacak duruma göre basın açıklaması yapacağımı söyledim. Benimle aynı kaygıları taşıyan 4 aday adayı arkadaşımla aday belirleme yönteminin doğru olmadığını söyledik" dedi.

"Genel Başkan, 'Tekrar aday olma konusunda problemleri aşamadık' dedi"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le görüştüğünü aktaran Genç, şunları söyledi:

"Mahallelere çıktım, bu kararı anlattım ve bu durumda ne yapmamız gerektiğini sordum. 80'e yakın STK temsilcileriyle toplantılar yaptık. Partililerimize, halka sorduk. Sonuca göre ayın 19'unda saat 16.00'da toplantıya girerken 15 dakika kala Sayın Genel Başkan aradı. 'Sen bizim ağabeyimizsin, bu kadar yıl partiye hizmet ettin, örnek yerel yöneticilik yaptın. Böyle bir noktada sana bir görev verelim, aday olma' dedi. Ben de 'Çok büyük risk var, seçim kaybediyoruz, telaşım bu endişe' dedim. Kendisi 'Yarın öğlene kadar çalışma aralığı ver, sana döneceğiz' dedi. 'Yapabilecek bir şey varsa desteklerim' dedim kendisine. Bugün öğlene kadar bekledim. Aramayınca ben aradım, tekrar konuştuk. 'Biz aşamadık' dedi. 'Birtakım sorunları tartıştık, o tartışma sonucunda sizin tekrar aday olma konusunda problemleri aşamadık' dedi. Aşamadığı problemleri sordum, yanıt alamadım. Koltuk derdimin olmayacağını söyledim. Devam etmekte olan projelerin yarım kalacağını belirttim. Bağımsız aday olarak seçime gireceğime karar verdim. Kaybedilme riski çok yüksek olan bir seçimi biz geri alacağız."