Seçim 2024

CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay: Körfezde yüzebileceğimize inanıyorum

15 Şubat 2024 02:06

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Körfezde yüzebileceğimize inanıyorum. İzmir'de su fiyatları makul fiyatlara çekilecek" dedi.

CHP'den Tunç Soyer yerine İzmir adayı gösterilen ve adaylığı büyük tartışma yaratan Cemil Tugay projelerini anlattı.

Habertürk'ten Gülçin Hacıevliyagil Ayçe'nin sorularını yanıtlayan Tugay, İzmir'le ilgili olarak projelerini şöyle aktardı:

"Bir İzmir'li olarak olan biteni gördüm, gözlemledim. Genel anlamda şikayetlere yol açan su baskınları var. Bunların yaşandığı bölgelerde suyu drene eden ve terfi istasyonlarını hemen aktive edeceğimizi söyleyebilirim. Trafiği rahatlatmak için derhal başlayacağımız akıllı trafik sistemi, kavşak düzenlemeleri, yol genişletme çalışmalarımız var. Bizden beklenen şey 90 dakika uygulamasının geri gelmesi otobüslerde. Öğrencilerin daha uygun fiyatta taşınması projeleri hayata geçireceğiz.

İçme suyunun fiyatını aşamalı olarak düşüreceğiz. İki sene içerisinde İzmirliler en uygun fiyatlı suyu kullanacak. İzmir'de suyun elde edilmesi biraz daha yüksek maliyetli. Bu gideri nötralize edecek bazı önlemler almamız lazım. Yenilenebilir enerji yatırımlarıyla bunu yapacağız. Su fiyatı makul fiyata gelecektir. Biraz daha sosyo ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımız için de temel ihtiyaçlarda çok makul bir ücretlendirmeyi sunacağız.

Su ve koku sorunu

Projelerimizi çok yakında, 1 hafta içerisinde yapacağımız lansmanla tüm İzmir halkına duyuracağız. İzmir Büyükşehir Belediyemizin halihazırda çalışmaları var. Son zamanlarda ciddi düzelme var. İzmir'in bir kanal master planı var. Biz bu çalışmaları hızlandırarak, dereleri rehabilite ederek, koku sorununu çok kısa zamanda çözebileceğime inanıyorum. Gerçekten yüzebileceğimize inanıyorum. Bir sirkülasyon kanalını çok kısa bir zamanda yapacağız.

Toplu konut planı

Depremler bizim için ders niteliğinde oldu. Bizzat kendimiz de yaşadığımız için. Yapılmakta olan bazı çalışmalar var. Mikro bölgeleme, bina envanter çalışması tamamlandı. Arkasından da kentsel dönüşümü kolaylaştıracak revizyon kararları almayı düşünüyoruz. Rezerv alanlarında belediye eliyle toplu konut yapmayı düşünüyoruz.

Hayatın hemen hemen tamamını İzmir'de geçirmiş ve siyasi yaşamının da tamamı İzmir'de olan, İzmir'e dair büyük hayallerim, değerli hayallerim var. İzmir'in kent kültürü, yaşam şekliyle özel bir şehir olduğunu düşünüyorum. Bunu korumamız hepimiz için çok değerli. İzmir'i önce Türkiye sonra dünyanın gözde kentlerinden biri yapmayı hedefliyoruz. Cenevre gibi uluslararası bir merkez. Dünya içinde bir ticaret merkezi olabilir. Londra gibi ekonomisi güçlü, Madrid gibi eğlencesi olan bir şehir. İzmir'in dünyanın incisi yapma yolunda çalışacağız.

Karşıyaka 95 projesi

Karşıyaka 95 projesi Türkiye'de çok az belediyenin yaptığı bir şey. Yeni doğan bebeğe ne yapacağını bilmeyen annenin yanında olan bir belediye görevlisi. Nasıl besleyeceği, temizleyeceği, uyutacağını öğrettiği zaman. Bazen çocuğun bezi alınamayabiliyor, ihtiyaçları karşıladığında inanılmaz bir hizmet veriyorsunuz. Ayrıca kültür sanatı destekliyoruz."