Seçim 2024

CHP’liler yanıtladı: Yılmaz Büyükerşen'in aday olmadığı Eskişehir’de seçim bıçak sırtı mı?

22 Mart 2024 07:23

CHP’nin bölge milletvekilleri ve il örgütü, 25 yıl sonra ilk defa Yılmaz Büyükerşen aday olmadan gerçekleştirilecek Eskişehir yerel seçimlerine ilişkin konuştu. Vatandaşların kendilerine “Bıçak sırtı mı, kaybediyor musunuz?” soruları yönelttiğini anlatan yetkililer, “Öyle bir durum yok. Olumsuz bir hava oluşturulmaya çalışılıyor. Sahada durum öyle değil. Biz Eskişehir seçmenine güveniyoruz” dedi.

Cumhuriyet’e konuşan CHP’liler, “Bakanlar geliyor, şehri kötülüyorlar. Yılmaz Başkan’ın son 10 yılda hiçbir şey yapmadığını, seçilmezlerse şehrin hizmet almayacağını söylüyorlar. Bu da insanları kızdırıyor” dedi.

Ülkedeki ekonomik durumun da seçimi etkilediğini söyleyen isimler, “Emekliler sıkıntılı, esnaf endişeli, sanayici seçim sonrası doların ne olacağını soruyor. Öğrenciler, gençler bir kahve içmeye gittiğinde 100 liradan aşağı bir şey alamıyor. Bunları görenler Eskişehir’de iktidara sarı kart göstermeye hazırlanıyor. Eskişehir, Türkiye için örnek bir şehir. İnsanlar bu huzur, güven ortamını kaybetmek istemiyor ve ‘Çok çalışın, bunu koruyun’ diyorlar. Her caddemiz çok canlı ve kimse bu ortamı kaybetmek istemiyor. Bunun için sandığa gitmek de çok önemli. Genel seçimden kalan kırgınlıkları, umutsuzlukları kırıyoruz. Çok çalışıyoruz” vurgusunu yaptı.

CHP’liler ayrıca Tepebaşı ve Odunpazarı belediye başkanları Ahmet Ataç ve Kazım Kurt’un da yeniden kazanacağını söyledi.

TIKLAYIN - Yılmaz Büyükerşen, CHP’nin Eskişehir’de aday gösterdiği genel sekreteri Ayşe Ünlüce’yi anlattı: Hak-hukuk-adaleti bilir, halkın hakkını korur