Politika

CHP Milletvekili Kayıhan Pala, Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan cinayetlerinin aydınlatılmasını istedi

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan cinayetlerinin hala aydınlatılmadığını belirterek, siyasi iktidarın bu süreçleri takip etmesi gerektiğini söyledi

24 Ocak 2024 11:11

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan cinayetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Hükümet isterse bu cinayeti aydınlatabilir

Bugünün, gazeteci Uğur Mumcu'nun suikast sonucu öldürülmesinin yıl dönümü olduğunu hatırlatan Pala, şöyle konuştu; "Üzerinden uzun süre geçmiş olmasına rağmen o günkü hüzün ve öfkemiz hala içimizdedir. Bu cinayet hala faili meçhul olarak kayıtlardadır. Mumcu, gerçeğin peşinde koşan bir araştırmacı gazeteciydi. Suikastin üzerinden 31 yıl geçti ama devlet ne tetikçileri ne de yaptıranları ortaya çıkardı. Devlet isterse, hükümet isterse bu faili meçhul cinayeti aydınlatabilir. Uğur Mumcu'yu saygıyla anıyoruz."

Bu süreçlerin takipçisiyiz

2001 yılında uğradığı saldırıda beraberindeki 5 arkadaşıyla yaşamını yitiren Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın da 24 Ocak'ta bir suikast sonucu öldürüldüğünü anımsatan Pala, hem Mumcu hem de Okkan cinayetlerinde "Hizbullah" adının yer aldığını hatırlattı. Pala, "Hem Uğur Mumcu hem de Gaffar Okkan cinayeti aydınlatılmalı. Siyasi iktidar isterse çözer. Bu süreçlerin takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.