Gündem

CHP’nin İzmir adayı Cemil Tugay’dan Mehmet Cengiz açıklaması: Hiç görmedim, tanımam, en ufacık bir alakam yok

28 Şubat 2024 08:38

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, gündem olan Mehmet Cengiz ile ilişkisini soran gazeteci Candaş Tolga Işık'a, "Ben Mehmet Cengiz’i hiç görmedim tanımam. En ufacık bir alakam yok" diye yanıt verdi.

Tugay, "İzmir’de Mavi Şehir’de Cengiz İnşaat'ın kurumsal olarak arazileri var. Onlardan birinde bizim küçük bir hissemiz vardı. 4 buçuk yıl önce Belediyeye gelir sağlamak amacıyla o hisseyi satışa çıkardık" dedi.

Eski CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Tugay'ın iktidara yakın Cengiz Holding sahibi Mehmet Cengiz ile ilişkileri olduğunu iddia etmiş, aday gösterilmesi durumunda belgeleri paylaşacağını belirtmişti.

TIKLAYIN - Eren Erdem, açıklayacağını söylediği "Cemil Tugay ve Mehmet Cengiz belgeleri"ni yayınladı

Tugay, Cengiz İnşaat'a arsa sattığı iddialarına ilişkin olarak gazeteci İsmail Saymaz’a konuşmuştu. 2019 yılında göreve geldiğinde Mehmet Cengiz'in ilçe sınırları içerisinde konut projesi olarak aldığı bir arazi olduğunu ve bu araziye 'Mavişehir' projesinin yapılacağını belirten Tugay, “Belediyenin borçlarını kapatmak durumundaydım ve acemi olduğum bir dönemdi. Çalışanlar araziyi satarsak gelir elde edebileceğimizi söylediler, ben de Mehmet Cengiz’le pazarlık yaptım ve burayı sattım" açıklaması yapmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, tv100'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

“Benim bu firmalara sağladığım hiçbir avantaj yok”

Tugay "Hükümete yakın müteahhitlere sürekli iş vermeye çalışıyor, CHP genel merkezi de sürekli engel oldu buna diye bir iddia var. Genel merkezden hiç böyle bir uyarı aldınız mı?" sorusuna da şöyle yanıt verdi:

"Hayır kesinlikle almadım çünkü böyle bir uyarı yapmalarına gerek olmadı. Ben İzmir Karşıyaka’da Belediye Başkanlığı yaptım, Karşıyaka bu firmalarının da yatırımlarının olduğu yer. Bu anlamda kurumsal anlamda bunlarla bir ilişkimiz var. Ama benim bu firmalara sağladığım hiçbir avantaj yok."

Değişimci olma kararı

"Sayın Özel’i desteklediniz. Değişimci olma kararını nasıl verdiniz merak ediyorum?" sorusuna yanıt olarak Tugay "Siyaset halka kulak vererek yapılır. Ben de genel seçimden sonra halkımızın, seçmenlerimizin partimizle ilgili tepkilerini gördüm burada bir şeyleri değiştirmemiz ya da halkın beklentilerini karşılayan yeni bir siyaset yapmamız gerekiyordu" cevabını verdi.