Seçim 2024

CHP, Özgür Özel'in talimatıyla Hatay'a çıkarma yaptı: Yapılan itirazlar sonucu, oy farkı azalıyor

02 Nisan 2024 10:49

T24 Haber Merkezi

Hatay'da resmi olmayan sonuçlara göre yerel seçimi AKP'nin kazanmasına itiraz eden CHP, iki Genel Başkan Yardımcısı ile süreci yakından takip etme kararı aldı. Genel Başkan Özgür Özel'in talimatıyla, Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ve Murat Bakan, Hatay'a geldi. Gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu sabah itibariyle 3 bin 900’lerden gelen fark, yapılan itirazlarla 3 bin 287’ye kadar düşmüş durumda. İtiraz süreci şu anda devam ediyor, bu yüzden bu verilerin değişmesi de gün boyunca ve devamında mümkün olacak" diyen Gökçe Gökçen, "Hatay’da bir oyun bile çöpe gitmesine, bir oyun bile usulsüzlükle, bazı korkutmalarla, hukuksuzluklarla gasbedilmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Murat Bakan ise "Bu süreç sonuçlanıncaya kadar biz iki genel başkan yardımcısı olarak burada kalmaya devam edeceğiz" dedi.

"3 bin 900’lerden gelen fark, yapılan itirazlarla 3 bin 300’e kadar düştü"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, şunları söyledi:

"Hataylıların iradesinin yansıyabilmesi bizim için hayati önemde. Hatay şu yönden de anlam taşıyor; Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay’a geldiğinde, 'siz bize oy vermezseniz, depremde veya herhangi bir belediye hizmetinde karşılık alamazsınız demiştir. Yani Erdoğan’ın oy vermeyenleri cezalandıracağını açıkladığı yerdir Hatay. İşte bunlardan dolayı, Genel Başkanımızın görevlendirmesiyle buradayız. İtirazların sürdürülmesi, doğru yapılması, ve verilerin doğru analiz bizim için önemli. Bu yüzden buradayız. Arkadaşlarımız tüm başvuruları yaptılar, yapmaya devam edecekler. Ve biz, bu süreci yakından takip edeceğiz. Gün boyunca yaşanan bazı olaylar, aynı zamanda tespit ettiğimiz bazı usülsüzlükler, verilerde bazı hatalar veya geçersiz oylara ilişkin birtakım soru işaretleri üzerinden, birden fazla tür başvuru yapılıyor. Ve bu sabah itibariyle size bir bilgi vereceğim; 3 bin 900’lerden gelen fark, yapılan itirazlarla 3 bin 287’ye kadar düşmüş durumda. İtiraz süreci şu anda devam ediyor, bu yüzden bu verilerin değişmesi de gün boyunca ve devamında mümkün olacak. Hatay’da bir oyun bile çöpe gitmesine, bir oyun bile usulsüzlükle, bazı korkutmalarla, hukuksuzluklarla gasbedilmesine izin vermeyeceğiz."

TIKLAYIN - Özgür Özel'den Hatay çıkışı: Doğrudan valinin müdahil olduğu bir usulsüzlük ve milli irade gaspı söz konusu

TIKLAYIN - Ekrem İmamoğlu'ndan 'Hatay' açıklaması: Hakkın, hukukun hakim olmasını bekliyoruz

TIKLAYIN - HATAY İL VE İLÇELERİ SEÇİM SONUÇLARI

"Hatay seçmeninin iradesi özellikle önemli"

Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan'ın sözleri ise şöyle:

"Biz, yaptığımız itiraz neticesinde Hatay’da zafer kazanacağımızı düşünüyoruz. Seçmenin iradesinin tecelli ettiği yer sandıktır. İnsanlar konteynerlerde, çadır kentlerde oy kullandı. Tüm seçmenin iradesi bizim için önemli, Hatay seçmeninin iradesi özellikle önemli. Bu süreç sonuçlanıncaya kadar, biz iki genel başkan yardımcısı olarak burada kalmaya devam edeceğiz."