Politika

CHP: Turgut Altınok'un mal varlığı Sabancı'nın, Koç'un yaklaşık sekizde biri; kardeşim sen nereden buldun bu parayı?

22 Mart 2024 12:02

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Keçiören Belediye Başkanı AKP'li Turgut Altınkok'un mal varlığıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Turgut Altınok’un mal varlığına ilişkin "Ankara’daki dairelerini, Antalya’daki dairelerini, şirketlerini, dükkanlarını hesapladım, 1 milyar dolar yapıyor. Sabancı ailesinin, Koç ailesinin yaklaşık olarak sekizde biri. Kardeşim sen nereden buldun bu parayı? Ben Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyorum, AKP’yi tarif eden bir adayı Başkent’e koymuş" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, AKP ve Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’un mal varlığına ilişkin seçim çalışması için gittiği Bolu’da açıklama yaptı. Başarır, şunları kaydetti:

"Turgut Altınok’un 700 tane de Antalya’da dairesi çıktı, dediler. Buraya gelirken Ankara’daki dairelerini, Antalya’daki dairelerini, şirketlerini, dükkanlarını hesapladım, 1 milyar dolar yapıyor. Sabancı ailesinin, Koç ailesinin yaklaşık olarak sekizde biri. Kardeşim sen nereden buldun bu parayı? Ben Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyorum, AKP’yi tarif eden bir adayı başkente koymuş. Koç ailesi okullar yaptırdı, vergiler verdi, binlerce insan çalıştı, Sabancı ailesi öyle. Bu Turgut Altınok ne yaptı? Belediye başkanlığı yaptı. Vah ki vah.”

Başarır, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'a sözlerini de anımsatarak, "'Murat malına sahip çık' diyor. Babasının malı ya! O üç koyuna da sahip çıkamaz ya! Orası İstanbullunun vergileriyle yapıldı Cumhurbaşkanı. Eğer birine, malına sahip çık diyeceksen, Ankara Cumhuriyet Başsavcısına diyeceksin ki; malına sahip çık, Ankara’yı parsel parsel soymuşlar, Turgut Altınok’u yargıla, diyeceksin" dedi.

TIKLAYIN- "Mal Allah’ın" diyen Turgut Altınok, onlarca gayrimenkul ve arsadan oluşan mal varlığını açıkladı

TIKLAYIN-Turgut Altınok'un mal varlığı açıklamasına sosyal medyada yorum yağdı: Babadan miras olarak Ankara kalmış

TIKLAYIN - Murat Ağırel: Altınok'un Antalya'da 600 dairesi daha olduğu iddia edildi

TIKLAYIN - Murat Ağırel’den Turgut Altınok’a belgeli "mal beyanı" yanıtı: Sorularıma yanıtınızı sabırsızlıkla bekliyorum

TIKLAYIN - "Mal Allah’ın" diyen Turgut Altınok, onlarca gayrimenkul ve arsadan oluşan mal varlığını açıkladı: "Anne ve babadan miras, ana sütü gibi helal"

TIKLAYIN- Turgut Altınok'un Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım kararı aldığı kaçak TOGO Kuleleri'nin sahibi Sinan Aygün'le ortak olduğu ortaya çıktı

TIKLAYIN - AKP’nin Ankara adayı Turgut Altınok: Antalya'da 600 tane dairem varsa istifa edeceğim, tapusunu çıkarmazsa namerttir!

TIKLAYIN - Altınok'un ablası eksik tapuları da paylaştı: Babam çoğu mülkü erkek kardeşlerimin üzerine yaptı, 'kızlara paylaştırın' dediği mallara da hissedar oldular