Dünya

Cinsel istismar ve insan ticareti ağının suç ortağı Ghislaine Maxwell: Keşke Jeffrey Epstein'le tanışmasaydım

24 Ocak 2023 13:26

T24 Dış Haberler

Pedofili ve insan ticareti suçlusu milyarder Jeffrey Epstein’in suç ortağı olarak yargılanan Ghislaine Maxwell, hapishaneden verdiği söyleşide “Epstein’le hiç tanışmamış olmayı dilediğini” söyledi.

The Guardian’da yer alan habere göre, hapishanede yaşamına son veren ABD’li milyarder Jeffrey Epstein’in kurduğu reşit olmayan kızların istismar edildiği ağın bir parçası olduğu gerekçesiyle 20 yıl hapis cezası alan 61 yaşındaki Ghislaine Maxwell, bir program için söyleşi verdi. 

Maxwell, söyleşide Epstein’in 2019 yılında hapis cezasına çarptırıldıktan sonra ölümüyle ilgili “Onun öldürüldüğüne inanıyorum. Duyduğumda şoke olmuştum. Daha sonra bunun nasıl yaşandığını düşündüm çünkü onun cezaya itiraz edeceğine emindim.” dedi.

Maxwell, Epstein’in takipsizlik anlaşması kapsamında korunacağından emin olduğunu söylerken “Kararda benim adım geçmiyordu. Suç ortaklarından değildim. Dürüstçe söylemek gerekirse keşke onunla tanışmasaydım” dedi.

Maxwell, Epstein ve Kraliçe Elizabeth’in oğlu Prens Andrew’u cinsel istismarla suçlayan Virginia Giuffre’un ortaya çıkardığı, kendisi, Giuffre ve Prens Andrew’un yer aldığı meşhur fotoğrafın ise “sahte” olduğunu iddia etti.