Gündem

Çocuklara şiş batıran tarikat üyelerine baro suç duyurusunda bulundu, çocuklar koruma altına alındı

09 Ekim 2023 16:46

Urfa'da tarikat üyeleri, küçük yaştaki çocukların karınlarına şiş sokarak zikir çekti, Şanlıurfa Barosu suç duyurusunda bulundu. Bakanlık videodaki çocukların koruma altına alındığını duyurdu.

Urfa'nın Haliliye İlçesi'ne bağlı Sırrın Mahallesi'nde Rufai tarikatına ait olduğu öne sürülen bir tekkede çekilen görüntülerde küçük çocukların karnına şiş sokuldu.

Duvar'da yer alan habere göre, kayda alındığı tarihe ilişkin herhangi bir bilgi bulunmayan görüntülerde, tarikat üyeleri yaşları 6-8 arasında değişen çocukların karnına şiş sokarak, zikir çekti. Tef ve ilahi eşliğindeki görüntüler sosyal medyada tepki topladı.

Baro, suç duyurusunda bulundu

Baro'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "İlimizde; bir tarikata ait tekkede ‘zikir’ adı altında basına yansıyan görüntüleri Şanlıurfa Barosu olarak hassasiyetle takip etmekteyiz. Çocukların toplumun en önemli yapı taşı ve geleceği olduğu gerçeği düşünüldüğünde onların her türlü olumsuzluklardan uzak, sağlıklı ve iyi bir yaşam sürdürebilmeleri adına söz konusu tarikata ait görüntüler hakkında baromuz tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur."

"Suçluların en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada videodaki çocukların koruma altına alındığını duyurdu.

Bakanlık açıklaması şöyle: "Olayın öğrenilmesinin hemen ardından Şanlıurfa İl Müdürlüğü ekiplerimiz ivedilikle harekete geçerek olayın gerçekleştiği iddia edilen adrese intikal etmişlerdir. Bakanlığımız tarafından olaya karışan şahıslarla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Yapılan incelemeler neticesinde haberlere ve paylaşımlara konu olan çocuklar devlet koruması altına alınmıştır. Koruma altına alınan çocuklara yönelik uygun hizmet modelleri uzman personellerimiz tarafından yürütülmektedir. Çocukların üstün yararı ilkesince söz konusu görüntülerle ilgili Şanlıurfa Sulh Ceza Hakimliğine erişim engelleme talebinde bulunulmuştur. Bakanlık olarak davaya müdahil olarak  denildi.