Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: Türkiye'nin en büyük, en güçlü markası Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

16 Aralık 2022 12:35

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye bölgesel bir güç, küresel bir oyuncudur. Ülkemizin bu gücünü güvenilir bir markaya dönüştürmek üzere faaliyetler yürütüyoruz. Bu noktada bugün Türkiye'nin en büyük, en güçlü markası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Altun, İstanbul'da 'Türkiye Ulus Markalama Forumu'na katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Altun, twitter yönetiminin engelleme, hesap kapatma gibi uygulamalarına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Twitter yönetiminin, içerisinde engelleme, hesap kapatma gibi uygulamalarda kendi moderasyon sınırlarını nasıl keyfi bir şekilde esnettiğini, içerik politikalarını kendilerine göre karşıt görüşlü kullanıcılara, aktörlere karşı silaha çevirebildiğini, belgeleriyle gördük. Bugün, twitter yönetimi, bu belgeleri bütün uluslararası kamuoyuyla paylaşıyor. Bu tablo kişiler, toplumlar ve ülkeler açısından çok ciddi bir tehditle karşı karşıya olduğumuzu açık ve net bir şekilde gösteriyor. Bu skandal sosyal medya platformları aracılığıyla bir ülke markasını dahi algının nasıl yönlendirilebileceğini, hatta manipüle edilebileceğine dair de ipuçları veriyor. Dolayısıyla ülke markasını güçlendirmekle birlikte onu bu gibi sistematik algı operasyonlarından korumak da hayati derecede önemli bir meseledir.

"En güçlü markamız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır"

Türkiye'nin ilkeli bir dış politika duruşu sergilediğini söyleyen Altun, "Yatırımdan ticarete, sağlıktan eğitime, sürdürülebilir enerjiden, teknolojik inovasyona, insani diplomasiden, barış için çabalarına kadar bütün alanlarda atılan güçlü adımlarla bugün Türkiye bölgesel bir güç, küresel bir oyuncudur.

Biz de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak ülkemizin bu gücünü güvenilir bir markaya dönüştürmek ve bunu sürdürülebilir kılmak üzere faaliyetler yürütüyoruz. Bu noktada şunu bütün açıklığı yanıtlamak istiyorum. Bugün Türkiye'nin en büyük, en güçlü markası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır
" dedi. (DHA)