Gündem

Cumhurbaşkanlığı’nın Atatürksüz 100. yıl bestesi askerlerin yemin töreninde çalındı

“Milli Savunma Bakanı'nın Atatürk dememek için ‘yakaya takılması gereken fotoğraf’ dediği yerde Atatürk’ün olmadığı 100. yıl marşının çalınmasına şaşırmamalı”

11 Ocak 2024 09:06

Isparta’da bedelli er ve sözleşmeli erlerin yemin töreninde, Cumhurbaşkanlığı’nın Cumhuriyetin 100. yılı için hazırladığı ve sözlerinde Atatürk geçmemesi nedeniyle tartışma yaratan “Türkiye Yüzyılı” marşının çalındığı ortaya çıktı. Gelinen noktayı “endişe verici” olarak niteleyen emekli Kurmay Albay Murat Tulga, “Harbiye siyasetten uzak tutulmalı” ifadesini kullandı.

Adını iktidarın seçim sloganı “Türkiye Yüzyılı”ndan alan marş, ilk olarak 30 Ağustos 2023’te Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen resepsiyonda seslendirilmişti.  Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar imzalı habere göre, daha önce de Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Polis Akademisi Mezuniyet Töreni’nde Polis Akademisi Bandosu tarafından çalınıp söylenen marş, bu kez 3 Ocak’ta Isparta Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığı General Alper İhsan Kışlası’ndaki, er ve komandolar için yapılan yemin töreninde çalındı.

Gelinen noktayı “üzücü ve endişe verici” olarak değerlendiren emekli Kurmay Albay Murat Tulga, “Milli Savunma Bakanı Tuzla’da yaşananlara ilişkin açıklama yaparken Atatürk dememek için ‘yakaya takılması gereken fotoğraf’ dediği yerde Atatürk’ün olmadığı 100. yıl marşının çalınmasına şaşırmamalı” dedi.