Dünya

Cumhuriyetçilerden önseçim anketi: Trump en yakın rakibinin 17 puan önünde

ABD'de yapılan ankette, eski Başkan Donald Trump, 2024 başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi aday adayları arasında birinci sırada yer alıyor.

18 Ocak 2023 23:05

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yapılan ankette, eski Başkan Donald Trump, 2024 başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi aday adayları arasında olacak olası bir önseçimde, yüzde 48 ile birinci sırada yer alıyor. En yakın rakibi Florida Valisi Ron DeSantis ile aralarında 17 puan fark var.
 
Sputnik'in haberine göre, Morning Consult tarafından düzenlenen ankette, eski ABD Başkanı Trump'ın, Cumhuriyetçi seçmen içinde aday olarak "güçlü" pozisyonunu koruduğu belirlendi. 2024 başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçilerin yapacağı muhtemel bir önseçimde Trump yüzde 48 ile birinci çıkarken, Ron DeSantis yüzde 31 ile ikinci geldi.
 
Ankette, 2024 başkanlık yarışı için ismi geçen diğer adaylardan eski Başkan Yardımcısı Mike Pence yüzde 8, eski Wyoming milletvekili Liz Cheney yüzde 3, ABD'nin eski Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley ve Teksas Senatörü Ted Cruz ise yüzde 2'lik oy aldı.
 
Ankete katılanlar, 2024 başkanlık seçimlerinde Başkan Joe Biden'ın tekrar aday olması durumunda ise Trump'a göre DeSantis'in daha fazla oy alacağını iddia etti.

Adaylığını resmi olarak duyuran ilk isim Trump oldu

13-15 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen ankete, 829 Cumhuriyetçi parti seçmeni katıldı. DeSantis, şu ana kadar başkanlık seçimlerine adaylığı konusunda bir açıklama yapmazken, Trump ara seçimlerden sonra Florida'daki malikanesinde düzenlediği program ile 2024 başkanlık seçimlerine tekrar aday olduğunu ilan etmiş ve bugüne kadar başkanlık seçimleri için adaylığını resmi olarak duyuran ilk isim olmuştu.