Gündem

Demirtaş’ın annesinin yoğun bakıma kaldırıldığı iddiası yalanlandı

Sadiye Demirtaş 24 Ocak'ta zatürre ve böbrek yetmezliği teşhisiyle özel bir hastaneye yatırılmıştı

Tahir Demirtaş - Selahattin Demirtaş - Sadiye Demirtaş

24 Mart 2024 11:52

Selahattin Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman, sosyal medya hesabından müvekkilinin annesinin yoğun bakıma alındığına dair iddialar üzerine açıklamada bulundu ve "Haberler doğru değildir" dedi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın annesinin yoğun bakıma kaldırıldığı ve Demirtaş'ın da annesini ziyaret etmek üzere hastaneye götürüldüğü yönündeki iddialar, Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman tarafından yalanlandı. Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Karaman, "Kamuoyunun bilgisine; Sayın Demirtaş’ın annesinin rahatsızlandığı ve kendisinin de annesini ziyarete etmek üzere hastaneye götürüldüğü şeklindeki haberler doğru değildir" ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş, 31 Aralık 2023 tarihinde 78 yaşında Diyarbakır'daki evinde vefat etmişti. Demirtaş'ın annesi Sadiye Demirtaş ise 24 Ocak'ta zatürre ve böbrek yetmezliği teşhisiyle özel bir hastaneye yatırılmış, bu süreçte Demirtaş, annesini ziyaret etmek üzere Diyarbakır'a getirilmiş ve hastaneye gelen aile üyeleriyle görüşmüştü.

TIKLAYIN - Selahattin Demirtaş, annesinin rahatsızlığı nedeniyle Diyarbakır'a götürüldü: Üç buçuk saat hastanede kaldı