Gündem

Denizli'de krom madeni göçtü, 2 işçi hayatını kaybetti: Aynı madende geçen yıl 16 işçi göçük altında kalmış, madenci Ali Rıza Kut ölmüş!

Maden ocağındaki göçükte, yerin 350 metre altından çıkarılan bir maden işçisi hayatını kaybetmişti

15 Aralık 2023 01:43

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, bir krom madeninde göçük meydana geldi. Maden mühendisi Kadir Özer ile maden işçisi Mustafa Karahan'ın hayatını kayberderken, göçük altında kalan işçilerden Rıfat Salman ise hayatını kaybetti. Aynı maden ocağında geçen yıl da 16 işçinin 360 metre derinlikteki göçük altında kaldığı, her gün Dalaman'dan Acıpayam'a giden işçi Ali Rıza Kut'un ise hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Acıpayam'daki Karaismailler Mahallesi'nde bulunan maden ocağında gece yarısı göçük meydana geldi. Göçükte 3 kişinin mahsur kaldığını değerlendiren ekipler, arama kurtarma çalışması başlattı. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu mahsur kalan 3 kişiye ulaşıldı. İşçilerden Rıfat Salman, 4 saat sonra kurtarılarak sağlık ekiplerince Pamukkale Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Yaşamını yitirdiği belirlenen maden mühendisi Kadir Özer ile maden işçisi Mustafa Karahan'ın cenazeleri ise ekiplerin çalışmasıyla göçük altından çıkarılarak, otopsi için aynı hastanenin morguna gönderildi.

Geçen yıl ölen işçi, her gün Dalaman'dan Acıpayam'a gidiyormuş

Aynı ocakta 22 Mayıs 2022 tarihinde meydana gelen göçükte 16 işçi mahsur kaldı. Yaklaşık iki saat süren arama kurtarma çalışmasının ardından 360 metre derinlikteki göçük altından çıkartılan 40 yaşındaki maden işçisi Ali Rıza Kut, itfaiye ve işçiler tarafından ambulansa taşındı. Ancak Kut, ambulansta yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Göçük altında kalan 16 işçinin de kendi imkanlarıyla madenden çıktığı öğrenildi. 

Maden ocağındaki göçükte hayatını kaybeden operatör Ali Rıza Kut’tun biri yeni doğmuş 6 çocuğu olduğu, her gün Muğla’nın Dalaman ilçesine bağlı Narlı Mahallesi’nden kilometrelerce yol giderek Acıpayam'daki maden ocağında çalıştığı öğrenildi. 

Aynı maden ocağında geçen yıl meydana gelen göçükte, operatör işçi Ali Rıza Kurt hayatını kaybetmişti